Skocz do zawartości

hełmy-kolekcje

Czarek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 174
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

To jeden z moich niemieckich hełmów wz 35 Waffe SS z dwoma malowaniami camo. Tarczka na hełmie znajduje sie nie po tej stronie co normalnie moze została źle nalożna lub hełm uzywal ochotnik zagraniczny w SS. Dlaczego sądze ze to hełm SS ? Widac czarną ramkę 1 mm oraz pozostałości srebrnej farby gdzie widniały runy SS

Napisano

fasunek. Hełm ma chropowatą powierzchnie szczególnie zachowana wewnatrz na dole wewnątrz dwonu widać starą jasno - zieloną farbe !!!

Napisano

I kolejne 3. Kto zgadnie jaki hełm kryje się po prawej stronie dostanie ode mnie uścisk prezesa! Resztę fotek wrzucę może w weekend o ile ten wątek będzie się ciągnął tak długo... Pozdrawiam M7

Napisano
Jak zauważył Mietek pokrowiec jest izraelski. Hełm też jest izraelski - M1 (nie wiem jakie oznaczenie miał w Izraelu). Pół uścisku prezesa się nalezy :-D

Kto następny pokaże swoje garnki?
Napisano

Kolejny wz 16 z kalką Waffen SS kalka i farba to 100 % orygianł fasunek dziwny bo jest to austryjacki z I wojny podpinka tez dziwna ??? Hełm pod spodem ma wzerki po rdzy na niej białą farba a na niej ta zielona. To dziwne ale faba jest oryginala czy ktoś spotkał sie z takim czymś ????

Napisano

Wrzesniowy Adrian.Stanowo zadna rewelacja, ale dla mnie strasznie klimatyczny.Wygrzebany w Puszczy Kampinoskiej, raz, dwa, to odstrzelony (odlamkiem, pociskiem?) fragment grzebienia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie