Skocz do zawartości

schrony w lodzi

obert8

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Słuchajcie. Skontaktował się ze mną p. Jerzy Sadowski z gazety Infort i jest zainteresowany opublikowaniem rezultatów naszych badań i puszukiwań. Efekt końcowy naszego rajdu byłby zamieszczony w tej gazecie. Propozycja ciekawa. Czy jej podołamy? Potrzebny byłby nadworny fotograf -który by dokumentacje fotograficzną prowadził. Jakiś rysownik do rysunków poglądowych, szkiców i przekrojów. Co do sposobu porruszania się to sugerowałbym: kopyta" lub wsparcie się środkami naszego kochanego sknerowatego przewoźnika miejskiego :) tak bedzie sprawiedliwie dla wszystkich.
Moje gg: 1794449
Coprawda jak mi sugerował miq to mozna by było zoorganizowac przedspotkanie gdzie omówilibysmy szczegóły.
Napisano
Uważam, że powinniśmy się spotkac i omówić pewne sprawy. Nie wiem jak to będzie z moją skromną osoba gdyz spodziewam sie potomka i mimo iż bym bardzo chciał to może nie będzie mi dane uczestniczyć badaniach i poszukiwaniach.
Mimo to jestem dobrej myśli.
Napisano
I jeżeli chodzi o sposób docierania do obiektów to także uważam, że albo skorzystac z usług komunikacji lub pieszo. Kurcze mogłoby być fajnie.

Pozdro Maciej
Napisano
Maciej kiedy rozwiązanie? Jeżeli to chłopiec to trzeba będzie mu beciki moro lub panterke sprezentowac i małą wykrywkę" na dobry początek. Pozdrów przyszłą matkę:D

A co do osob - to napewno każdy znas w jakis sposób mógłby się do tego przyłożyć - bez wyróżniania że ten więcej a tamten mniej :) nie o to chodzi. Efekt końcowy najważniejszy.

Założę post na towarzyskim - odnośnie naszej ekipy ;)i sprawy dotyczące spotkania lepiej tam żeby się Bocian nie denerwował :)
Napisano
Termin niby jest na 30.11. ale lekarze mówią że w każdej chwili.Gunship podziękowania od przyszłej Matki.
A osnośnie Naszej sprawy. Jeśli będę mógł to z przyjemnością będę. A co dalej, to się ustali.

Pozdro Łodź
Pozdro Maciej
Napisano
Witam juz wiem gdzie dokladnie byly te schrony miedzy sienkiewicza i kilinskiego facetowi sie pomylilo moj ojciec je doskonale pamieta te schrony sa w parku sienkiewicza jak budowali basen przy szkole ktora tam sie znajduje to je zasypywali pzdr obert
  • 8 months later...
Napisano
wyszło coś z tego spotkania ? Jeśli macie jakieś plany wycieczek rozpoznawczych to chętnie z wami polecę pogrzebać :)
Napisano
A może dałoby rade do Was dołączyć na jeden z wypadów na wykopki albo chociaż podzielcie się wrażeniami z łódzkich wykopalisk
Napisano
Jeszcze w rejonie Harnama, Pacanowskiej pamietam był jakiś duży LSR - ale czy jest jeszcze tego nie kojarze.
Jeżeli dobrze pamietam do tam byl zjazd do niego na szerokość samochodu."

Parę lat temu robiliśmy modernizację węzła cieplnego wlaśnie na Harnama, w pomieszczeniu byłej kotłowni. Miałem okazję obejrzeć te schrony. Zachowane w dobrym stanie drzwi pancerne z uszczelką gumową, stan ogólny dobry. Pomieszczenia o ile pamiętam dosyć duże. Podziemny parking faktycznie jest- nie mogłem się do niego dostać, ale z tego co wiem, został urządzony w miejscu schronu. Pomieszczenie kotlowni wysokie na jakieś 5 metrów.
Napisano
No i nie mam odpowiedzi na temat spotkania i wykopków w łodzi :( Czy nikt nic nie robi aby w naszym mieście gdzieś się wgramolić ??

Jeśli aktualnie nie ma osób które coś robią to może są osoby które tak jak ja chcą zacząć coś robić w tym kierunku.
Jeśli jesteś chętny aby w niewielkim gronie pogadać a może nawet pozwiedzać obiekty w łodzi to zapraszam, sam wiem bardzo niewiele ale chętnie posłucham i pochodzę po naszych obiektach.
Napisano
Kolego Brendo zerknij na forum pt. spotkania i integracje tytuł postu Łódź po raz trzeci. A jeśli chodzi o robienie tj. kopanie itp to już się dzieje.
Pozdr. MJ

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie