Mel Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Jeszcze raz ja, czy ma być to trasa piesza? Jak to widzicie. Mel.
Robert Salata Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Bedac w podstawowce bylem w tym schronie na uL Tuwima obok kladki kilka razy.Poza tym wejscia byly tez blizej ul. Niciarnianej, też w parku 3go - maja.Robert
Gunship! Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Słuchajcie. Skontaktował się ze mną p. Jerzy Sadowski z gazety Infort i jest zainteresowany opublikowaniem rezultatów naszych badań i puszukiwań. Efekt końcowy naszego rajdu byłby zamieszczony w tej gazecie. Propozycja ciekawa. Czy jej podołamy? Potrzebny byłby nadworny fotograf -który by dokumentacje fotograficzną prowadził. Jakiś rysownik do rysunków poglądowych, szkiców i przekrojów. Co do sposobu porruszania się to sugerowałbym: kopyta" lub wsparcie się środkami naszego kochanego sknerowatego przewoźnika miejskiego :) tak bedzie sprawiedliwie dla wszystkich.Moje gg: 1794449Coprawda jak mi sugerował miq to mozna by było zoorganizowac przedspotkanie gdzie omówilibysmy szczegóły.
maciej Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Uważam, że powinniśmy się spotkac i omówić pewne sprawy. Nie wiem jak to będzie z moją skromną osoba gdyz spodziewam sie potomka i mimo iż bym bardzo chciał to może nie będzie mi dane uczestniczyć badaniach i poszukiwaniach.Mimo to jestem dobrej myśli.
maciej Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 I jeżeli chodzi o sposób docierania do obiektów to także uważam, że albo skorzystac z usług komunikacji lub pieszo. Kurcze mogłoby być fajnie. Pozdro Maciej
Gunship! Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Maciej kiedy rozwiązanie? Jeżeli to chłopiec to trzeba będzie mu beciki moro lub panterke sprezentowac i małą wykrywkę" na dobry początek. Pozdrów przyszłą matkę:DA co do osob - to napewno każdy znas w jakis sposób mógłby się do tego przyłożyć - bez wyróżniania że ten więcej a tamten mniej :) nie o to chodzi. Efekt końcowy najważniejszy. Założę post na towarzyskim - odnośnie naszej ekipy ;)i sprawy dotyczące spotkania lepiej tam żeby się Bocian nie denerwował :)
obert8 Napisano 29 Październik 2004 Autor Napisano 29 Październik 2004 Panowie moze nastepna sobota pzdr obert
maciej Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Termin niby jest na 30.11. ale lekarze mówią że w każdej chwili.Gunship podziękowania od przyszłej Matki. A osnośnie Naszej sprawy. Jeśli będę mógł to z przyjemnością będę. A co dalej, to się ustali.Pozdro ŁodźPozdro Maciej
obert8 Napisano 31 Październik 2004 Autor Napisano 31 Październik 2004 Witam juz wiem gdzie dokladnie byly te schrony miedzy sienkiewicza i kilinskiego facetowi sie pomylilo moj ojciec je doskonale pamieta te schrony sa w parku sienkiewicza jak budowali basen przy szkole ktora tam sie znajduje to je zasypywali pzdr obert
SAMANOSUKE Napisano 31 Październik 2004 Napisano 31 Październik 2004 Obert co z tym spotkaniem poszukiwaczy z łodzi???pozdrowionka dla wszystkich
brendo Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 wyszło coś z tego spotkania ? Jeśli macie jakieś plany wycieczek rozpoznawczych to chętnie z wami polecę pogrzebać :)
obert8 Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Napisano 21 Lipiec 2005 pewnie grupa jezdzi juz od stycznia na wykopki a do schronow sie jeszcze nie dobralismy pzdr
brendo Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 A może dałoby rade do Was dołączyć na jeden z wypadów na wykopki albo chociaż podzielcie się wrażeniami z łódzkich wykopalisk
HANS1 Napisano 22 Lipiec 2005 Napisano 22 Lipiec 2005 Jeszcze w rejonie Harnama, Pacanowskiej pamietam był jakiś duży LSR - ale czy jest jeszcze tego nie kojarze.Jeżeli dobrze pamietam do tam byl zjazd do niego na szerokość samochodu."Parę lat temu robiliśmy modernizację węzła cieplnego wlaśnie na Harnama, w pomieszczeniu byłej kotłowni. Miałem okazję obejrzeć te schrony. Zachowane w dobrym stanie drzwi pancerne z uszczelką gumową, stan ogólny dobry. Pomieszczenia o ile pamiętam dosyć duże. Podziemny parking faktycznie jest- nie mogłem się do niego dostać, ale z tego co wiem, został urządzony w miejscu schronu. Pomieszczenie kotlowni wysokie na jakieś 5 metrów.
Gunship! Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 Heh Kojarzę ten schron na Harnama :) Byłem raz , na początku lat 90. Robi wrazenie.
brendo Napisano 24 Lipiec 2005 Napisano 24 Lipiec 2005 No i nie mam odpowiedzi na temat spotkania i wykopków w łodzi :( Czy nikt nic nie robi aby w naszym mieście gdzieś się wgramolić ?? Jeśli aktualnie nie ma osób które coś robią to może są osoby które tak jak ja chcą zacząć coś robić w tym kierunku. Jeśli jesteś chętny aby w niewielkim gronie pogadać a może nawet pozwiedzać obiekty w łodzi to zapraszam, sam wiem bardzo niewiele ale chętnie posłucham i pochodzę po naszych obiektach.
jagoda Napisano 25 Lipiec 2005 Napisano 25 Lipiec 2005 Kolego Brendo zerknij na forum pt. spotkania i integracje tytuł postu Łódź po raz trzeci. A jeśli chodzi o robienie tj. kopanie itp to już się dzieje.Pozdr. MJ
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.