motyl71 Napisano 15 Październik 2004 Autor Napisano 15 Październik 2004 witam wszystkich. czy ktoś wie gdzie można znaleźć zdjęcie lub rysunek hełmu jakiego używali żołnierze polscy w bitwie pod Lenino, na którym jest widoczny orzeł. myślę że można chyba to znaleźć gdzieś w sieci. pozdrawiam motyl
motyl71 Napisano 15 Październik 2004 Autor Napisano 15 Październik 2004 witam wszystkich. czy ktoś wie gdzie można znaleźć zdjęcie lub rysunek hełmu jakiego używali żołnierze polscy w bitwie pod Lenino, na którym jest widoczny orzeł. myślę że można chyba to znaleźć gdzieś w sieci. pozdrawiam motyl
Łukasz Napisano 15 Październik 2004 Napisano 15 Październik 2004 Witam! Na hełmach malowano orły wz. 43 (tzw. kurice). Jednak nie było to popularne wśród żołnierzy. Taki malunek mógł zdradzić pozycję zamaskowanego żołnierza. Zamieszczam zdjęcie (znalezione w Internecie), na którym je widać. Pozdrawiam, Łukasz
motyl71 Napisano 16 Październik 2004 Autor Napisano 16 Październik 2004 dzięki. możesz mi posłać adres tej strony na której znalazłeś to zdjęcie. pozdrawiam motyl
Pytanie
motyl71
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.