ALL Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 Witam.Poczekam jeszcze trochę, może Pan SOG sam się przedstawi.A jeśli nie, to ja napisze z kim mamy przyjemność.Dodam tylko, że Pański wykrywacz ten pierwszy był bardzo dobry.Sam 10 lat temu przez jeden dzień poszukiwań miałem okazje nim popracować.Kiedy wyszedł następny to już nie było to.Choć elektronika ta sama.Pozdrawiam ALL
ZnaChoR Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=7842chcecie porozmawiać z producentem tego wykrywacza to zapraszam!!pzdr.ZnaChoR
Verte Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 No właśnie jestem po „wyczerpującej” dyskusji na chacie PS. „Dyskusja” miała się nijak do pięknego wyglądu Hardego. Cały czas mam wrażenie, że do rozmowy producent wysłał sekretarkę gdy on w tym czasie podpisywał wielomilionowe kontrakty. Musiało tak być bo w przeciwnym razie komp podskakiwał by i grzał się od wyczerpujących, merytorycznych odpowiedzi „ojców” tego cudeńka ... nic bardziej mylnego!!! Życzę najlepiej jak potrafię, samych sukcesów nowej wykrywce - ale jest ładny ... to na razie tyle co mogliśmy się dowiedzieć. Byle los nie dał nam następnego wiodącego producenta.Verte
past Napisano 26 Październik 2004 Autor Napisano 26 Październik 2004 mnie czat na ps też rozczarował , praktycznie poza ogólnymi informacjami raczej reklamowymi producent nic nie powiedział , dla mnie gość cośza tajemniczy nijak ma to sie do wspołczesnego rynku.
Kopi Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 Witam.Czytałem zapis czata. Niezłe nic. Dla mnie to ten cały Hardy to jakaś totalna ściema. Kilku gości chce zarobić kasę naciągając ludzi na jakieś badziewie w ładnym opakowaniu (chociaż dla mnie ta piszczałka to nieporęczny raczej sprzęt). Może się mylę ale jeżeli informacje udzielane przez SOG są na poziomie wykrywacza to ja współczuję ewentualnemu nabywcy. Na czacie chyba prezesszczepan podejrzewa, że SOG to ARMAND ale ja raczej w to wątpię. Pożyjemy zobaczymy.PozdrawiamKopi
Edik Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 A czego się panowie spodziewaliście?. Tak samo jak w tym wątku - producent wpadł na chwilę - zareklamował się - na żadne konkretne pytanie nie odpowiedział - po czym uciekł.:-)PozdrawiamEdik
proscan Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 Witam,Czytałem zapis czatu. Duże rozczarowanie. Dla mnie przykre jest to, że pomimo delikatnej uwagi powyżej o kradzieży tekstu z mojej strony, osoba stojąca za projektem pt. Hardy" się nie zreflektowała i nie usunęła tego zapisu.Przykrość podwójna, że wydaje mi się że wiem kto za tym wszyskim stoi. Osoba którą bardzo szanuję (szanowałem ?)Jeszcze jedno dlaczego?".Dlaczego Hardy" a nie HS-4"?proscan
Boruta Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 Zapis czatu, to również rewelacja.pozdrawiam
prezesszczepan Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 Witam.tu macie link do strony z zapisem czata(dla tych których nie było :-) http://www.poszukiwanieskarbow.com/artykuly/czaty/czat-z-SOG.htmlA co do Armanda to tylko przypuszczenia i moja własna opinia,mam nadzieję że nikogo to nie urazi.
Monti Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 czat rewelcja :)) heheWygląda na to,że trzeba poczekac aż ktos kupi i po roku sie pochwali co i jak.pozdrawiam
Andreos Napisano 27 Październik 2004 Napisano 27 Październik 2004 cytat: ja myśle że najlepszym sposobem na rozwianie wszelkich wątpliwości jest prezentacja Hardego na zlocie w obecności elektroników i najlepiej z rozłożoną wykrywka"...Chciałbym wiedzieć od doświadczonych użytkowników, czy jakikolwiek zachodni producent dał się kiedyś namówić na coś takiego? Jak wygląda prezentowanie nowych konstrukcji na zachodzie?Pytam serio i prosze o odpowiedź tych co wiedzą coś na ten temat, a nie tych którym się wydaje, że wiedzą.
past Napisano 28 Październik 2004 Autor Napisano 28 Październik 2004 Robert ze sklepu v2 we Wrocławiu pojawia się na większości zlotów ze sprzętem którym handluje , na forum ps. Proscan i inni spece zamieścili zdjęcia elektroniki. Większość dystrybutorów i producentów pokazuje i pozwala na sprawdzenie(jakie to kwestia dogadania) sprzętu który się u nich kupi.
Kopi Napisano 28 Październik 2004 Napisano 28 Październik 2004 Witam.Płytkę elektroniki SOG zamieścił na forum. Moim zdaniem dopóki nie zaprezentuje sprzętu w większy gronie np. na zlociku jakimś to raczej ma marne szanse na cokolwiek. Dodatkowo jego wyczerujące odpowiedzi na czacie też zrobiły swoje. Ale to w sumie jego broszka. PozdrawiamKopi
Netcom Napisano 28 Październik 2004 Napisano 28 Październik 2004 Zdjęcie GP3000 ze strony Minelaba dla zobrazowania podobieństwa w wyglądzie.
proscan Napisano 28 Październik 2004 Napisano 28 Październik 2004 A tak wygląda Relic Hawk.:-)proscan
Kris de Menago Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Zdaje sie ze na aukcji kupił Hardy'ego" niejaki Kacper97, i do tego odebrał osobiście. Moze to ktoś z grona poszukiwaczy. Ktoś go zna? Warto by było zapytać go o ten wykrywacz i gdzie odbierał. Strasznie tajemnicza firma :))W sumie podoba mi sie ta wykrywka, wizualnie i funkcjonalnie. Tylko jak w praniu?!?!Pozdro Kris
Piorek Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Witam,czytam wypowiedzi producentow, ogladam zdjecia tej wykrywki, wiekszosc z Was chwali go za ladny wyglad a ja zastanawiam sie czy zawsze ladny to funkcjonalny?W Hardym sonda jest z dziurami a jakos srednio wyobrazam sobie poszukiwania taka wykrywka w krzakach czy wysokiej trawie no a jezyny to juz zabojstwo. Moja sonda jest pelna a czasami cos sie przyczepi i ciagnie za kabel.Druga sprawa to skrzyneczka" z elektronika, czy to dobry pomysl zeby (jak na zdjeciu zamieszczonym przez Soga) odkladac sprzet stawiajac go na newralgicznej czesci wykrywki? Zaorane pole czy mokra laka zalatwi nam sprzeta na cacy! Niewszystko zloto co sie swieci"Piorek
slw Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 ALL, to HS-4" czy nie? Bo ciekawy jestem, tych wieloletnich prod w W-wie to zbyt wielu nie ma (chyba że skądś przyjechali?)
ALL Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 WITAM.Poczekajmy jeszcze, myślę że producent sam się ujawni .Nie chcę wybiegać przed szereg.Troszeczkę jeszcze cierpliwości.Szkoda, że nie zrobił tego wcześniej producent wykrywki Hardego.Choć z postów w tym temacie można bardzo dużo wywnioskować. Pozdrawiam.ALLPS.Na zdjęciu PCB, to wykrywacz Bandido Firmy Tesoro.Jeśli się mylę to może producent H" mnie poprawi.
DJaZi Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 Witam Czas leci a tu o H-(ardym)-4" nic nie słychać czy jest już ktoś co testował ten sprzęt.pzdr
SWaldek Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 Czytam sobie post ALL-a o innej dysktyminacji w f555 - czyli o selekcji w trybie allmetal, i tak się zastanawiam czy w Hardym nie zastosowano takiego samego rozwiązania, bo jak sie czyta opis SOG to jakoś to wygląda bardzo podobnie i wydaje mi się ,że są to identyczne rozwiązania ciekawo kto na to wpadł.Pozdrawiam
luger Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 Zadziwia mnie, że jakoś całkiem ucichło o tym wykrywaczu.Mi osobiście on się podobał a tu kompletnie nic na jego temat nie słychać. Czy to rzeczywiście byłą jakaś wajcha"?Może odezwie się kolega który wylicytował go na allegro?Pozdrawiam L.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.