Skocz do zawartości
  • 0

Co to za urzadzenie?

walther

Pytanie

Napisano

Witam Wszystkich!takie coś wyskoczyło z dołka mojemu kolesiowi!i tu zaczyna sie problem,co to jest,domyślam sie że jakaś optyka,ale do czego słuzyło,jakiej jest produkcji?powiem tylko ze waży to około 20kg,i jest naprawde duże!znalezione zostało w miejscu stacjonowania wojsk rosyjskich.Prosze w imieniu kolegi o pomoc w rozszyfrowaniu tej zagadki!Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
...gdybym miał coś takiego to ciągle łaziłoby mi po głowie ozbierać, czy nie rozbierać?"... :D :D :D

...a tak od siebie (czyli amatora) to coś" pasuje mi do uzbrojenia okupanta tyle, że z za wschodzniej granicy i chyba nie z okresu II WŚ...

Pozdrawiam.
Napisano
Witam!to coś wyszło w lesie,gdzie stacjonowały wojska rosyjskie,przygotowujące sie do forsowania Odry!w pobliżu nigdzie nie było lotniska!Z góry dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam i czekam nadal!
Napisano

Witam Wszystkich!takie coś wyskoczyło z dołka mojemu kolesiowi!i tu zaczyna sie problem,co to jest,domyślam sie że jakaś optyka,ale do czego słuzyło,jakiej jest produkcji?powiem tylko ze waży to około 20kg,i jest naprawde duże!znalezione zostało w miejscu stacjonowania wojsk rosyjskich.Prosze w imieniu kolegi o pomoc w rozszyfrowaniu tej zagadki!Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Napisano
Witam!w miejscu,które wskazałes średnica wynosi 86mm!dodoam ze urządzenie na 100% jest rosyjskie,gdyż podczas czyszczenia pojawiły sie napisy właśnie po rosyjsku!Pozdrawiam
Napisano
wyglada na celownik albo dalmierz artyleryjski lub czołgowy. A jeśli zostało znalezione przy lotnisku to moze byc to jeszcze coś innego. Gdzie to wyszło? Bo nie chce strzelać z tym lotniczym zastosowaniem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie