borear Napisano 10 Październik 2004 Autor Napisano 10 Październik 2004 witamwykopalem dzisiaj na pozycjach" rosyjskich z konca II WW dziwna luske. na zdjeciu to ta z lewej strony (w porownaniu z mauserkiem z prawej strony).rozmiary: wysokosc 53,4 mm, srednica zewnetrzna szyjki 7,58 mm, srednica wewnetrzna szyjki 6,6 mm, srednica podstawy 11,58 mm.oznaczenia: na godzinach 3 i 9 - gwiazdki, na 12 H a na 6 chyba P.moze ktos mi podpowie z czego to, bo pierwszy taka wygrzebalem...?Artur
borear Napisano 10 Październik 2004 Autor Napisano 10 Październik 2004 witamwykopalem dzisiaj na pozycjach" rosyjskich z konca II WW dziwna luske. na zdjeciu to ta z lewej strony (w porownaniu z mauserkiem z prawej strony).rozmiary: wysokosc 53,4 mm, srednica zewnetrzna szyjki 7,58 mm, srednica wewnetrzna szyjki 6,6 mm, srednica podstawy 11,58 mm.oznaczenia: na godzinach 3 i 9 - gwiazdki, na 12 H a na 6 chyba P.moze ktos mi podpowie z czego to, bo pierwszy taka wygrzebalem...?Artur
Pytanie
borear
witam
wykopalem dzisiaj na pozycjach" rosyjskich z konca II WW dziwna luske. na zdjeciu to ta z lewej strony (w porownaniu z mauserkiem z prawej strony).
rozmiary: wysokosc 53,4 mm, srednica zewnetrzna szyjki 7,58 mm, srednica wewnetrzna szyjki 6,6 mm, srednica podstawy 11,58 mm.
oznaczenia: na godzinach 3 i 9 - gwiazdki, na 12 H a na 6 chyba P.
moze ktos mi podpowie z czego to, bo pierwszy taka wygrzebalem...?
Artur
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.