Skocz do zawartości

Bitwa pod Mokrą

Gość Arek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktoś wie gdzie dokładnie odbyły sie bitwy pod Mokrą.chodzi o dokładną lokalizacje w terenie.Każda informacja jest ważna.
Napisano
napisz na priva, jesli interesuje cie wypad w teren
  • 2 years later...
Napisano
zaraz za wiaduktem wyrylem talarka srebrnego. poza tym to nic, nic, ale jak ktos ma szczescie, nigdy nie ma mozliwosci zeby wszystko znalezli.
pozdro
Napisano
Miałem gdzieś dosyć dokładne mapy. Polecam opracowanie o tytule GO Piotrków.
Wybieracie się na poszukiwania? Moż i ja bym się dołączył...
Napisano
Jeśli szukasz informacji to jest taka książeczka z serii żółty tygrys.Troche stara ale ma tytuł Czołgi pod Mokrą".Tam bitwa jest dosyć szczegółowo opisana i jest nawet szkic pola bitwy (taka mała mapka).Ta książeczka to nr 12 z 85 roku.Ma numerek 12/85.
Pozdrawiam
kuna
Napisano
Też bym się zabrał. Mieszkam koło mokrej, wiec moge sie przydać! znam okolice =) ale tam nic chyba już sie nie znajdzie bo chodziłem. Dojechał bym sam, jeśli by transport sprawiał kłopot.
Napisano
Już po programie ... nie jestem pewien ale wychwyciłem" jeden taki dźwięk , chyba podczas sceny kontrataku pod Piątkiem (pod koniec programu) - dżwięk przypominał strzały z półautomatycznego M1 Garand - kilka szybko następujących po sobie strzałów karabinowych i dżwięk wypadającej pustej łódki . Ktoś jeszcze to słyszał? Azbest
  • 1 month later...
Napisano
jeszcze słowo odnośnie dźwięków w rekonstrukcji bitwy pod Mokrą - moim skromnym zdaniem pochodziły z ,,Szeregowca Ryna'' - oglądałem film ładnych kilka razy i w pamięc wbił mi sie dźwięk wypadającej łódki, podobno najbardziej znienawidzony przez żołnierzy US Army...
pozdr
w

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie