Gość Napisano 7 Październik 2004 Share Napisano 7 Październik 2004 Ostatnio do mojej kolekcji ''wpadły'' drugie niemieckie szelki z dośc ładnym stanie tylko ze gdzie niegdzie skóra jest dosć sztywna. Szelki leżały długo na strychu. Smarowalem na wewnetrznej stronie szelek kremem niwea cow sumie troche zmiekczylo skorę. Może znacie inne dobre srodki, ktore mozna stosowac i ewentualnie gdzie kupić ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Październik 2004 Share Napisano 9 Październik 2004 Nikt nie wie jak konserwowac- zmiękczać skórę nie wierzę ????????????????????? Ja już mam sposób !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Październik 2004 Share Napisano 9 Październik 2004 W książce Królikiewicza - o bagnetach- jest przepis na mazidłodo konserwacji żabek. Ew. spróbuj oliwki do butów - ale za ten sposób nie ręczę . Pozdr. Tomko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 9 Październik 2004 Share Napisano 9 Październik 2004 Ja wkładam sztywną skórkę do ciepłej wody.. po chwili jest już miękka, chilę ją osuszam i smaruje oliwką dla niemowląt (tylko nie w żelu!), pije cholernie szybko.. nalezy smarowac jak wchlonie, potem juz miekka jest. W ten sposób wyleczyłem" ładownice z wykopu, niestety na jednej klapce była przypalona i się ukruszyła lekko :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gewer Napisano 9 Październik 2004 Share Napisano 9 Październik 2004 Ja tak samo jak poprzednicy wkładam do ciepłej wodyby zmiekła skura potem wycieram do sucha a na końcu wkładam lub smaruje mieszanką gliceryny z alkoholem dla mnie jest to naprawdę rewelacyjny sposób. Miałem bardzo sztywny pasek od karabinu po tym zabiegu zrobiła się miekką i elastyczna. :) trzeba tylko nie przesadzic z moczeniem bo puźniej trzeba długo odsaczć nadmiar tłuszczu.pozdr. Gewer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Październik 2004 Share Napisano 10 Październik 2004 Dzieki chłopaki skutkuje to co pisaliscie z tą wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.