Skocz do zawartości

Czy ktoś używa Fisher 1235

szperacz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć
Mam możliwość kupienia Fishera -1235 ( używka 2 -letnia)ale mało używana.
Ciekaw jestem opini osob które mają ten sprzęt , czy warto kupować?
Pozdrawiam
szperacz.
Napisano
Witam
Bierz i się nie zastanawiaj bardzo dobry sprzęt.Pilnuj aby baterie się nie rozładowały w obudowie,po skończonej pracy wyjmuj je z pojemnika.Wykrywacz stabilny ilekki, dobrą ma dyskryminacje.Prawdopodobnie za używany dużo nie zapłacisz.
Pozdrawiam ALL.
Napisano
O tym czy warto czy nie warto decyduje cena w porównaniu z innymi dostępnymi wykrywaczami. A tanio prawdopodobnie nie będzie, jeżeli z eBayu, trzeba wziąć pod uwagę pewne ryzyko. Propozycja każdorazowego wyciągania baterii conajmniej dziwaczna, należy je wyjąć kiedy nie zamierzamy użytkować wykrywacza przez okres 2 - 3 miesięcy np. w zimie.
Napisano
Witam !
Baterie często się wylewają po ich dłuższym używaniu. Pozstawiając je w pojemnikach ryzykujemy zniszczenie styków od pojemnika na baterie. Jeśli chodzi o zakupy na eBay to znam kilku co są bardzo zadowoleni z wykrywaczy tam kupionych. Oczywiście używanych. Bardziej bym się bał kupować w Polsce nowy zagraniczny wykrywacz niż na eBay używany. Tam poprostu są inni ludzie - po prostu bardziej uczciwi.

Pozdrawiam...
MECZETE
Napisano
Przez prawie pół wieku używam baterie i jakoś mi się nigdy nie wylały, także te w PRL. Mogłoby się to zdarzyć gdyby ktoś pozostawił je w urządzeniu przez długie lata, czy też użytkował w sposób niewłaściwy.
Na zachodzie są różni ludzie, większość porządnych ale zdarzają się łajdaki.
meczete czyżbyś miał jakieś złe doświadczenia z dystrybutorami wykrywaczy zachodnich - mam nadzieję, że nie ze mną. Dystrybutorzy mają także złe doświadczenia z klientami, niestety.
Napisano
Witam !
Ja nie zamawiałem tylko paru znajomych. Ale z Tobą nie miałem na szczęście żadnychzłych kontaktów. Chodziło mi ogólnie, zresztą sprawa dotyczy nie tylko samych wykrywaczy. Sam parę razy zamawiałem z eBay różne pierdółki i było spoko. A z Allegro parę razy zdarzyło się różnie...
Co do baterii, to po prostu lepiej dmuchać na zimne. Naprawiam od bardzo wielu lat różny sprzęt, również RTV i wykrywacze też się zdażały. Z regóły to ułamany/urwany kabel, złamane mocowanie cewki do rękojeści i właśnie zaśniedziałe niekontaktujące styki od baterii.

Jako ciekawostkę podam, że w zeszłym tygodniu naprawiałem gościowi Dukata (jakiś starszy) i facet ukręcił po prostu potencjometr od dyskryminacji! Kręcił się na około.
Pozdrawiam...
MECZETE
Napisano
Witam,
z bateriami jest roznie, czasami bywa tak ze z nowej paczki (kartonu)jeden blister wyplynie" jeszcze w magazynie, rzadko ale tak sie zdarza.
Pozdrawiam
Piorek
  • 1 month later...
Napisano
Wow, kupiłem tą piszczałkę i faktycznie nie ma czego żałować .Na 3 spacery po lasku - 10 moniaków.Jest czuły do 20cm .
p.s
Do czego służy ta gałka w lewym górnym rogu?
poz .szperacz
Napisano
Witam.
To pokrętło służy do zmiany częstotliwości generatora .Potrzebne jest tylko w przypadku gdy pracują obok siebie dwie takie same wykrywki,a dokładnie gdy częstotliwość ich nadajnikków jest identyczna.Wtedy można
tą gałką ustawić tak wykrywacz, że nie będą się wzajemnie zakłócać w czasie pracy.
Pozdrawiam ALL
Napisano
Dzięki . Jak napisałem jest strasznie czuły do 20 cm (sygnały były na dosłownedupniki"- oczywiście chodziłem z dyskryminacją, all metal "nie stosowałem).Jeszcze nie wiem jak zachowuje się gdy jest coś dużego głębiej ale sprawdze to metodą prób i błędów"
poz .szperacz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie