Jackus Napisano 30 Wrzesień 2004 Autor Napisano 30 Wrzesień 2004 Karabin został wygrzebany z mułu rzecznego. Pytanie: co to za model? Byłbym wdzięczny za określenie choćby nazwy.Zdjęcie robione trochę pod kątem, mam nadzieję ze Was nie zmyli
Gość Napisano 4 Październik 2004 Napisano 4 Październik 2004 Mannlicher-Schonauer prawdopodobnie 1913
Jackus Napisano 2 Październik 2004 Autor Napisano 2 Październik 2004 Co tu dodać. Całość tego ustrojstwa ma długość 71cm. Długość lufy od początku do szczerbinki 41,5cm średnica lufy (nie otworu) 15mm. Z boku, na biciu można odczytać numer 7:3928 (nie wiem czy to dwukropek czy cyfra 1)
Jackus Napisano 30 Wrzesień 2004 Autor Napisano 30 Wrzesień 2004 Karabin został wygrzebany z mułu rzecznego. Pytanie: co to za model? Byłbym wdzięczny za określenie choćby nazwy.Zdjęcie robione trochę pod kątem, mam nadzieję ze Was nie zmyli
Pytanie
Jackus
Karabin został wygrzebany z mułu rzecznego. Pytanie: co to za model? Byłbym wdzięczny za określenie choćby nazwy.
Zdjęcie robione trochę pod kątem, mam nadzieję ze Was nie zmyli
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.