dago Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Napisano 27 Wrzesień 2004 Chodzi o tą wiekszą łuskę :-) wys. 150 mm. kaliber 22 mm. Musiałem solidnie oczyścić bo patyny zdrowej było na niej niewiele. Nie ma żadnych bić (no chyba że sklepane przy wystrzale), spłonka miedziana.Pozdrawiam
Domino(*) Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 To chyba od ruskiego działka pokładowego Wołkowa Jarcewa 23mm od Iła 2.Pzdr
dago Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Napisano 27 Wrzesień 2004 Dzięki, tak mi coś mówiło, że rosyjska, tych iłów tam pewnie sporo latało w 45.Pozdrawiam
Domino(*) Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 A jeśli chodzi o bicia to zobacz pod światło, powinno być 606 to fabryka i końcówka daty.Na tych łuskach bicia są praktycznie niewidoczne, zreztą na łuskach od PPszy też, jak to ruscy.Pzdr
Pytanie
dago
Chodzi o tą wiekszą łuskę :-) wys. 150 mm. kaliber 22 mm. Musiałem solidnie oczyścić bo patyny zdrowej było na niej niewiele. Nie ma żadnych bić (no chyba że sklepane przy wystrzale), spłonka miedziana.
Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.