greg83pp Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Napisano 27 Wrzesień 2004 Witam ! Szukam info jaka była długość kabłąka laryngofonu i czy posiadał on jakąś regulację ?
jack18 Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 co rozumiesz przez kabąk? Wykopałem w tym roku komplet, no prawie. Były tam słuchawki - duże, laryngofon - ( ja to tak rozumiem, miejsze słuchawki, które zakładano na szyje) i ustrojstwo z przełącznikiem.(tak mi się zdaje - do rozmowy w pojeździe i do nadawania na zewnątrz)
greg83pp Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Napisano 28 Wrzesień 2004 Cześć !Kabłąk laryngofonu - mówię tu o sprężynie" obciągniętej skórą, łączącej muszelki mikrofonów.PozdrawiamGrzesiek
greg83pp Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Napisano 28 Wrzesień 2004 laryngofon, to jest to mniejsze, ale to nie słuchawki, lecz tzw. mikrofon krtaniowy.Gdybyś chciał sprzedać znalezisko, to bylbym zainteresowany :) - nie mam sluchawek, a laryngofon mam bez przełącznika.PozdrawiamGrzesiek
jack18 Napisano 29 Wrzesień 2004 Napisano 29 Wrzesień 2004 greg postaram sie o fotki tego co mam. ale to wykopki, nie wiem czy byś był tym zaineresowany?
bjar_1 Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Juz go składasz Grzesiek? :) Mam jeszcze jedną popierdółkę z łączności - słuchawka od niemieckich pancerniackich słuchawek - strychowa ,super stan ,sygn. - '41 fxf' i jakieś pieczątki w środku.pzdrbjar_1
jack18 Napisano 7 Październik 2004 Napisano 7 Październik 2004 wreście zrobiłem fotki. (datownik popsuty)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.