Skocz do zawartości

Podziemne miasto koło Białej Podlaskiej

malaszewiczanin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktoś może słyszał o podziemnym mieście koło Białej Podlaskiej? Słyszałem taką plotkę. Ile jest w tym prawdy? Zapewne miasto to za dużo powiedziane. Ale może coś tam istniało w czasie II wojny swiatowej, czy może w innym czasie?
Napisano
Myślałem że chodzi o coś" zbudowanego na terenie byłej jednostki wojskowej i lotniska. Ale być może chodzi o tunele wokół zamku radziwiłowskiego, które wiodą spod szyji bramy do jakegoś miejsca w parku (!?), a także do okolic kościoła św. Anny i św. Antoniego ( ul. Kraszewskiego )- imponujące. A być może także do Zofii Lasu. Swoją drogą podobno z fortów w Kobylanach istnieje przejście podziemne pod Bugiem do Brześcia - ale nawet jeśli tak, to i tak jest zalane. Ciekawe ile w tym wszystkim jest prawdy. Odkrywcy - do dzieła.
Napisano
Pod lotniskiem sa podziemia bo mam wyciagniete z tego miejsca (przez mojego ojca) kilka szpargalkow wyposazenia kabiny pilota. Niewiem czy niemieckie, ruskie czy polskie. Ojciec odbywal tam sluzbe w polowie lat 60tych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie