malaszewiczanin Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Napisano 26 Wrzesień 2004 Czy ktoś może słyszał o podziemnym mieście koło Białej Podlaskiej? Słyszałem taką plotkę. Ile jest w tym prawdy? Zapewne miasto to za dużo powiedziane. Ale może coś tam istniało w czasie II wojny swiatowej, czy może w innym czasie?
greg83pp Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 ocho ! :)Ciekawe, ale chyba koło Białej nic takiego nie istnieje, swoją drogą to ciekawe historie krążą :DPozdro;)Grzesiek
malaszewiczanin Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Napisano 27 Wrzesień 2004 Myślałem że chodzi o coś" zbudowanego na terenie byłej jednostki wojskowej i lotniska. Ale być może chodzi o tunele wokół zamku radziwiłowskiego, które wiodą spod szyji bramy do jakegoś miejsca w parku (!?), a także do okolic kościoła św. Anny i św. Antoniego ( ul. Kraszewskiego )- imponujące. A być może także do Zofii Lasu. Swoją drogą podobno z fortów w Kobylanach istnieje przejście podziemne pod Bugiem do Brześcia - ale nawet jeśli tak, to i tak jest zalane. Ciekawe ile w tym wszystkim jest prawdy. Odkrywcy - do dzieła.
malaszewiczanin Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Napisano 28 Wrzesień 2004 Jeżeli ktoś jest zainteresowany tym tematem więcej jest na forum tygodnika www.slowopodlasia.pl
michalczewski Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 Pod lotniskiem sa podziemia bo mam wyciagniete z tego miejsca (przez mojego ojca) kilka szpargalkow wyposazenia kabiny pilota. Niewiem czy niemieckie, ruskie czy polskie. Ojciec odbywal tam sluzbe w polowie lat 60tych.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.