Gość Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 Idąc przez las znalazłem kawałek pocisku, wydaje mi się że z czołgu. Chciałbym go uczyścić z rdzy i nie wiem jak to zrobic żeby go nie zniszczyć. Czy można go wyczyścić fosonem? Nie intersuje się militariami, więc nie wiem jakei są sposoby na rdzę. Proszę pomóżcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 Darz Bór, po długim czasie znowu w akcji!Jeśli nie robisz sobie jaj, to proponuję przeglądnąć wcześniejsze posty w forum. Masz tam info o każdym sposobie odrdzewiania - od octu i fosoLu przez elektrolizę do autolizy. Osobiście polecam na taki fant to ostatnie - kąpiel w 10% roztworze sody kaustycznej (może być popularny Kret do rur) fanta owiniętego drutem aluminiowym. Niech poleży z dzień czy dwa a potem szczota druciana w spracowaną prawicę i dawaj! Na koniec pięknie wyczyszczony fant na półkę!Pozdrawiam Was JA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.