Witam Swojego czasu wpadł mi w ręce taki oto wykop K98. Chlopaczki od ktorych go mialem twierdzili ze znaleziony byl niedaleko obozu koncentracyjnego w Stutthofie. Oczywiście na moje szczęście bicia wyszły dopiero po lekkim oczyszczeniu. Wyraźnie widać wybitą czache oraz inne charakterystyczne cechy odbioru wojskowego. Czy ktoś z was spotkał się z takim egzemplarzem , bądź ewentualnie z takimi biciami. Czy to jest mauzer SS ?? Czekam na spostrzeżenia , ewentualne info. pozdrawiam
Pytanie
emil79
Witam
Swojego czasu wpadł mi w ręce taki oto wykop K98. Chlopaczki od ktorych go mialem twierdzili ze znaleziony byl niedaleko obozu koncentracyjnego w Stutthofie. Oczywiście na moje szczęście bicia wyszły dopiero po lekkim oczyszczeniu. Wyraźnie widać wybitą czache oraz inne charakterystyczne cechy odbioru wojskowego. Czy ktoś z was spotkał się z takim egzemplarzem , bądź ewentualnie z takimi biciami. Czy to jest mauzer SS ?? Czekam na spostrzeżenia , ewentualne info.
pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.