bjar_1 Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Dziś w Stefanowie w Lasach Przysuskich odbyła się uroczystość obchodów Święta Państwa Podziemnego i 60-tej rocznicy bitwy pod Stefanowem (72 i 25 pp AK). Na obchody ściągnęli mieszkańcy okolicznych wsi (sam Stefanów wysiedlono w 1952 r.) ,kombatanci... Obchody rozpoczęła masza polowa o godz. 14-tej...fot.1 - początek wsi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 fot.2 - okolicznościowy plakat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 fot.3 - ołtarz polowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 fot.4 - poczty sztandarowe też były :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 fot.5 - droga powrotna w tumanach kurzu ,po wertepach i w kolumnie pojazdów :)Ogólnie bardzo fajna uroczystość ,sporo ludzi ,możliwość porozmawiania z żołnierzami o tamtej bitwie... jak dla mnie bomba :) Warto było jechać te 8 km po wertepach.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martino Napisano 19 Wrzesień 2004 Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Witam !Żałuję, że z Wami nie byłem-może w przyszłym roku...Jutro opowiecie mi o szczegółach uroczystości.Pozdrawiam !-Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.