kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Witam. Właśnie wróciłem z Bzury". Moje wrażenia są następujące. Impreza wypadła świetnie, co roku jest coraz lepiej, tak trzymać chłopaki! Nawet się nie spodziewałem, że aż tylu reenactorów będzie - szczególnie po stronie polskiej. Szkoda tylko, że ze strony widza nie było prawie niemców widać, tylko to co z daleka na pozycjach i na końcówkę. Minusem jest także komentator, który psół całą atmosferę bitwy i niekiedy rozśmieszał wręcz tekstami. Oprócz tego, że miejsce dla widzów było słabo zorganizowane (lewej części pola bitwy wogóle nie widziałem), to na dodatek reporterzy i wieża z głośnikami zasłoniła resztę. Mimo tych minusów i niedociągnięć impreza mi się podobała. Porobiłem trochę fotek i filmików 30-to sekundowych, ale dzisiaj już mi się nie uda wrzucić. Postaram się jutro to uczynić, a tymczasem czekam na wasze opinie n.t. bitwy.Pzdr. klOki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 19 Wrzesień 2004 Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Zgadzam się z tobą Kloki! Dodam od siebie,że nagłośnienie od strony rzeki wogóle prawie nie istniało! Żołnierzom obsługującym te 2 armaty mogli chociaż założyć zwykłe hełmy, bo te berety...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Dojazd i wyjazd z Brochowa też był nie lada wyzwaniem... Spodziewałem się więcej osób niż w zeszłym roku, ale to co na miejscu zobaczyłem przerosło moje oczekiwania! Impreza przyciąga coraz więcej osób, boję się pomyśleć co będzie za rok :)Pzdr. klOki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 A jednak dzisiaj mi jeszcze się udało. Wybrałem co ciekawsze, reszta jest mam na filmikach (min szarza kawalerii, atak piechoty polskiej na niemieckie pozycje oraz defiladę). Piechota polska na pozycjach -> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Niemiecki patrol zwiadowczy -> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Likwiduje polskie stanowisko CKMu i Armaty polowej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Z kierunku lasu wybiega w oddali niemiecka piechota i zajmuje pozycje wyjsciowe.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Lecz szybki kontratak kawalerii wspartej piechotą zmusza niemiecki patrol do wycofania się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Polacy umacniają swoje pozycje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumiś Napisano 19 Wrzesień 2004 Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Witam, potwierdzam wrazenia naprawde niezle, jesli chodzi o aspekt organizatorski to wypadlo to troche slabiej, komentator faktycznie psul nastroj, no i miejsce dla publicznosci bylo do bani.Gdyby nie upszejmosc jednego pana z samochodem terenowym gów,,,,, bym za przeproszeniem zobaczyl.Pozdrowienia dla wszystkich z reactingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 i ostrzeliwują wroga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Zajmują nowe pozycje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Lecz ostrzał artyleryjski zmusza ich do odwrotu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Szybkie przegrupowanie, jest sygnał świetlny. Piechota przeprawia się przez rzekę i znowu jest na polu walki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Poslki samochód pancerny wysówa się do przodu, lecz szybko zostaje wyeliminowany z walki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Polska piechota rusza do ataku i przebija się przez pozycje wroga... (niestety moment ataku nie zamiescilem na zdjeciach, jest na filmiku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Polska artyleria niszczy transporter. Chwilę potem zza drzew wybiega Polska kawaleria i zaskakującym manewrem od tyłu likwiduje zmotoryzowany oddział niemiecki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Niemiecka piechota nie daje za wygraną i szybkim kontratakiem przełamuje polską ofensywę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Ostatecznie wypiera Polaków z pola walki i odnosi zwycięctwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Niemcy przygotowują się do defilady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Polacy także... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 No i ruszyli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Armatka polowa Bofors... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Polski samochód pancerny oraz motocykl Sokół... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 No i jest nasza piechota... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.