Alkali Napisano 18 Wrzesień 2004 Autor Napisano 18 Wrzesień 2004 Witam,Przypadkowo wpadły mi w „łapy” interesujące fotki. Pomyślałem, że to może być ciekawa zagadka. Nie jest istotne co przedstawiają, to wszyscy wiedzą, ale gdzie zostały zrobione. Na obu zdjęciach jest pewna podpowiedź ;-)Pzdr.Alkali
MTC Napisano 18 Wrzesień 2004 Napisano 18 Wrzesień 2004 Witam , pachnie wschodem , z tyłu chyba cerkiew?Pozdrawiam
Alkali Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Napisano 19 Wrzesień 2004 Nikt nie wiedział ?MTC, byłeś blisko, to faktycznie Rosja, a konkretnie muzeum Lenino-Snegiri.Więcej zdjęć na stronach : http://community.webshots.com/album/122278681JlHbjj http://community.webshots.com/album/166070344SzJNCRA swoją drogą myślałem dotąd, że Shermany i inny zachodni sprzęt za wschodnią granicą można oglądać tylko w Kubince.Taak, Rosja to wielki kraj, kto wie jaka jeszcze ciekawostka tam wyskoczy :-)Pzdr.Alkali
mietek Napisano 19 Wrzesień 2004 Napisano 19 Wrzesień 2004 Podejżewam, iż jeszcze długo będziemy się dziwić co w Rosji jest.O ile pamiętam Shermany w wersji technicznej (do prac na koleii, czy jakoś tak) były używane do lat 80'
michalczewski Napisano 19 Wrzesień 2004 Napisano 19 Wrzesień 2004 Na fotce numer 2 widac chyba testowanie pancerza.
metalt Napisano 20 Wrzesień 2004 Napisano 20 Wrzesień 2004 Witam A z Rosji razem z wojskiem w 44roku przyjechały do Polski.Pewnie też poszły na żyletki
mietek Napisano 20 Wrzesień 2004 Napisano 20 Wrzesień 2004 Jeden stał w Gdańku po wojnie jako pomnik, że był niesłuszny ideologicznie, to tak jak przypuszczasz, skończył w hucie. (Ewentualnie wysłany gdzieś za granicę w ramach bratniej pomocy)
MTC Napisano 20 Wrzesień 2004 Napisano 20 Wrzesień 2004 Witam, tak wyglądał ten z Wrzeszcza , zniknął w czasie likwidacji cmentarzy niemieckich i ekshumacji poległych żołnierzy radzieckich.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.