Skocz do zawartości
  • 0

Medal, odznaka, czy...? Co to jest???

woojec

Pytanie

Napisano

Ponawiam prośbę o identyfikację tego wykopka. Wymiary tego czegoś - 3x3cm. Kiedyś pewien człowiek powiedział mi, że widział taki symbol na sztandarze wojskowym. Wykopałem to razem z odznaczeniami frontowymi i kombatanckimi z pierwszej wojny światowej.
Pzdr, Woojec

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Woojec toś mi teraz ćwieka zabił. Mówisz 3na3 to nie jest fragment kartusz herbowego zamałe to musi być jakieś odznaczenie i skłaniam się do tego ze to fragment jakiegoś krzyża. ODWOŁUJĘ KARTUSZ.Ten opis znalazłem póżniej.hakas
Napisano
Tak się pisze na dwa takie same pościki. To coś wisiało na szarfie. Dlatego ma kułko do zawieszenia i żeby nie dyndało to go się do tej szarfy szpilką doczepiało. Chyba dobrze kombinuję?
Napisano

Ponawiam prośbę o identyfikację tego wykopka. Wymiary tego czegoś - 3x3cm. Kiedyś pewien człowiek powiedział mi, że widział taki symbol na sztandarze wojskowym. Wykopałem to razem z odznaczeniami frontowymi i kombatanckimi z pierwszej wojny światowej.
Pzdr, Woojec

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie