RAJTEKZKS Napisano 13 Wrzesień 2004 Autor Napisano 13 Wrzesień 2004 Prosze o pomoc w identyfikacji owego guzika!!Dostalem go od kolegi lecz niestety nie mam pojecia do jakiej formacji mogl nalezec!Za wszelka pomoc bede niezmiernie wdzieczny!!! Pozdrawiam RAJTEKZKS
RAJTEKZKS Napisano 13 Wrzesień 2004 Autor Napisano 13 Wrzesień 2004 Zapomnialem dodac,iz na odwrocie posiada napis,ktory brzmi: ELEGANTIA -*- pzdr
Saper.17 Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 witam.Mam taki sam guzik i wydaje mi sie ze jest to guzik HJ bo SA ma swastyke pod kontem a nie prosto. w poblizu tego guzika znajdywalem rowniesz mniejsze z napisem HJ,DJ . I dlatego wnioskuje ze moze byc to guzi HJ.:)pozdroSaper
Saper.17 Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 witam.Mam taki sam guzik i wydaje mi sie ze jest to guzik HJ bo SA ma swastyke pod kontem a nie prosto. w poblizu tego guzika znajdywalem rowniesz mniejsze z napisem HJ,DJ . I dlatego wnioskuje ze moze byc to guzi HJ.:)pozdroSaper
general1006 Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Nie zgadzam się z tym że jest to guzik HJ czy SA. Takie guziki miało NSDAP.pozdr.
Monti Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Mój taki sam a na odwrocie to co na zdjęciu i jaki to jest ?
general1006 Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Monti twój będzie też NSDAP tylko ma sygnature innego producenta.Tu jest link do stronki: http://www.germanmilitaria.com/Political/photos/N06149.htmlTakie same uniformy były noszone przez HJ, SA, NSKK ale guziki mieli chyba różne.Monti, a Ty swój do jakiej formacji zaliczasz?
Monti Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Nie mam pojęcia :)Waham się miedzy NSDAP a SA A mogłem miec cały mundur. Tylko,ze miałem wtedy 8 lat i jakos nie przyszło mi to do głowy.Przynajmniej guzik mam :)pozdrawiamMonti
Pytanie
RAJTEKZKS
Prosze o pomoc w identyfikacji owego guzika!!Dostalem go od kolegi lecz niestety nie mam pojecia do jakiej formacji mogl nalezec!Za wszelka pomoc bede niezmiernie wdzieczny!!!
Pozdrawiam
RAJTEKZKS
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.