Skocz do zawartości
  • 0

PROSBA O IDENTYFIKACJE-GUZIK

RAJTEKZKS

Pytanie

Napisano

Prosze o pomoc w identyfikacji owego guzika!!Dostalem go od kolegi lecz niestety nie mam pojecia do jakiej formacji mogl nalezec!Za wszelka pomoc bede niezmiernie wdzieczny!!!
Pozdrawiam
RAJTEKZKS

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam.
Mam taki sam guzik i wydaje mi sie ze jest to guzik HJ bo SA ma swastyke pod kontem a nie prosto. w poblizu tego guzika znajdywalem rowniesz mniejsze z napisem HJ,DJ . I dlatego wnioskuje ze moze byc to guzi HJ.:)

pozdro
Saper
Napisano
witam.
Mam taki sam guzik i wydaje mi sie ze jest to guzik HJ bo SA ma swastyke pod kontem a nie prosto. w poblizu tego guzika znajdywalem rowniesz mniejsze z napisem HJ,DJ . I dlatego wnioskuje ze moze byc to guzi HJ.:)

pozdro
Saper
Napisano
witam.

pozdro
Saper
Napisano
Monti twój będzie też NSDAP tylko ma sygnature innego producenta.
Tu jest link do stronki:
http://www.germanmilitaria.com/Political/photos/N06149.html
Takie same uniformy były noszone przez HJ, SA, NSKK ale guziki mieli chyba różne.
Monti, a Ty swój do jakiej formacji zaliczasz?
Napisano
Nie mam pojęcia :)
Waham się miedzy NSDAP a SA
A mogłem miec cały mundur. Tylko,ze miałem wtedy 8 lat i jakos nie przyszło mi to do głowy.Przynajmniej guzik mam :)

pozdrawiam
Monti

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie