pol Napisano 24 Październik 2002 Autor Napisano 24 Październik 2002 Kopiąc dzisiaj na gruzie pewnego domu znalazłem coś jak by medal.No dokładnie niewiem co to jest ,dlatego też zwracam się do wszytkich mi mogących pomóc o przybliżenie identyfikacji.Jest to okrągła blaszka mosiężna w kształcie kółka.Na samej górze posiada małą dziurkę jakby na zaczep ,wstęgę lub coś w tym stylu.Na (głównej) przedniej stronie posiada wpisaną w kwadrat dużą literę K ,a bezpośrednio nad nią koronę.Z kolei na drugiej stronie ma wybitą dużą literę 8.Jeśli ktoś może pomóć to bardzo proszę o iden. pozdro dla wszystkich Pol
pol Napisano 25 Październik 2002 Autor Napisano 25 Październik 2002 Dziwne!!!!!!Nikt z was nie zna się medalach i odznaczeniach? pozdro Pol
Bocian Napisano 25 Październik 2002 Napisano 25 Październik 2002 Podeślij do mnie zdjęcie, zamieszcze je na forum. Łatwiej będzie zidentyfikować znalezisko. Po 24 godzinach od zamieszczenia postu ciężko oczekiwać na odpowiedź.
Gość Napisano 25 Październik 2002 Napisano 25 Październik 2002 Może jest to psi identyfikator z miasta zaczynającego się na K?
India Napisano 25 Październik 2002 Napisano 25 Październik 2002 Psie były najczęściej w trójkątnym kształcie:):):)
Gość Napisano 26 Październik 2002 Napisano 26 Październik 2002 Psie nieśmiertelniki występują we wszystkich możliwych kształtach, a okrągłe i trójkątne są najczęstsze.
pol Napisano 26 Październik 2002 Autor Napisano 26 Październik 2002 Dzięki za odp. ,ale nie sądzę aby był to psi identyfikator ,gdyż w tym samym miejscu wyleciało jeszcze kilka okazjonalnych znaczków.P.S.Jak będę miał możliwość , to podeślę skany>Może wtedy uda się coś ustalić.pozdro Pol
Gość Napisano 28 Październik 2002 Napisano 28 Październik 2002 A może jakaś marka, czy coś podobnego. Medale zwykle mają jakiś napis, datę, alegoryczne wyobrażenie czegoś, itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.