Skocz do zawartości
  • 0

łuska ok. 35mm,od czego?

wons

Pytanie

Napisano

Witam. mam tu łuskę długości ok.15cm, z pociskiem ok 24cm, dł. pocisku ok. 10cm. Ktoś ją lekko rozkalibrował, pocisk znaleziony jakieś 200 metrów dalej, nie jestem pewny, czy to od niej,choć raczej pasuje.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dzięki Panowie!oczywiście caly czas jestem otwarty na informacje. może jakieś zdjęcia tego PAKA, że tak nieśmiało się zapytam?
pozdr.wons
Napisano

Witam. mam tu łuskę długości ok.15cm, z pociskiem ok 24cm, dł. pocisku ok. 10cm. Ktoś ją lekko rozkalibrował, pocisk znaleziony jakieś 200 metrów dalej, nie jestem pewny, czy to od niej,choć raczej pasuje.

Napisano

To jest jej spód: na 12" - CN, 6" - Na3" - 36. Otwarty jestem na wszelikie informacje jej dotyczące. Może jakieś zdjęcie lub stronka ustrojstwa" z którego była wystrzeliwana? :) z góry dzięki i pozdr.

Napisano
Toć przecież nie twierdzę,że jest to pocisk od tej konkretnej łuski :)poprostu obie te rzeczy pochodzą z poniemieckiegho poligonu artylerii. dopasowałem je kalibrowo".
Napisano
hmmm dosyc nietypowy kaliber, może od PAK-a (nie pamietam dokladnego oznaczenia:) tj. tego lekkiego działka pepanc.
pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie