april Napisano 8 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2004 Witam, Czy ktoś wie w jaki sposób mogę oddzielić tulejkę tylca od sprężyny zderzakowej tylca MG-42? Przeglądałem sporo stron internetowych, szukałem w Instrukcji o broni piechoty - Karabin maszynowy MG-42" i nigdzie nie napotkałem opisu tylca, który sugerowałby w jaki sposób można go rozłożyć (w celu dokładnego oczyszczenia, w przypadku gdy jest dużo oksydy - elektroliza nie wchodzi w grę...). Bardziej doświadczone osoby proszę o pomoc - jak rozłożyć tylec na części podstawowe.Pozdrawiam, April. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 8 Wrzesień 2004 Share Napisano 8 Wrzesień 2004 http://198.144.2.125/MG42/mg42.htm tu mozesz sciagnac filmik na ktorym rozbierany jest MG42. Pod naglowkiem: Disassembly of the MG-42" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
april Napisano 9 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2004 Witam,Dziękuję, film jest bardzo fajny. Widziałem na nim tylec, jednak nie było jakiejkolwiek wskazówki jak go rozłożyć na części podstawowe (tulejka tylca, sprężyna zderzakowa i inne, których nie potrafię poprawnie nazwać). Podkreślam, że chodzi mi o rozłożenie samego tylca. Nigdzie nie widziałem zdjęć lub rysunków jego części składowych. Ale może Wy widzieliście...Pozdrawiam, April. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.