april Napisano 8 Wrzesień 2004 Autor Napisano 8 Wrzesień 2004 Witam, Czy ktoś wie w jaki sposób mogę oddzielić tulejkę tylca od sprężyny zderzakowej tylca MG-42? Przeglądałem sporo stron internetowych, szukałem w Instrukcji o broni piechoty - Karabin maszynowy MG-42" i nigdzie nie napotkałem opisu tylca, który sugerowałby w jaki sposób można go rozłożyć (w celu dokładnego oczyszczenia, w przypadku gdy jest dużo oksydy - elektroliza nie wchodzi w grę...). Bardziej doświadczone osoby proszę o pomoc - jak rozłożyć tylec na części podstawowe.Pozdrawiam, April.
michalczewski Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 http://198.144.2.125/MG42/mg42.htm tu mozesz sciagnac filmik na ktorym rozbierany jest MG42. Pod naglowkiem: Disassembly of the MG-42"
april Napisano 9 Wrzesień 2004 Autor Napisano 9 Wrzesień 2004 Witam,Dziękuję, film jest bardzo fajny. Widziałem na nim tylec, jednak nie było jakiejkolwiek wskazówki jak go rozłożyć na części podstawowe (tulejka tylca, sprężyna zderzakowa i inne, których nie potrafię poprawnie nazwać). Podkreślam, że chodzi mi o rozłożenie samego tylca. Nigdzie nie widziałem zdjęć lub rysunków jego części składowych. Ale może Wy widzieliście...Pozdrawiam, April.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.