mp Posted September 7, 2004 Author Posted September 7, 2004 http://www.mundury-historyczne.pl/cennik/us.htmlco o tym sadzicie :) ??pozdro
Mike Posted September 7, 2004 Posted September 7, 2004 Dziwnie tanio,jak na rekonstrukcję amerykańską...Specem nie jestem,ale znając wyczyny tej firmy...
Panzergrenadier Posted September 7, 2004 Posted September 7, 2004 siakieś ubranko wędkarskie bo mam kumpla w Danzig który robi rekonstrukcje amerykańską i wygląda to jakoś inaczej...
gumbas Posted September 7, 2004 Posted September 7, 2004 Te opinacze leggins drogie można kupić je za 50zł i do tego rozmiar 3R. Fieldjacket M1941 Mil-Tec-a nawet dobry, ale proponuje replike firmy I.M.E za 300zł. To co oni nayzwaja helmem to sama wkladka bez helmu. Spodnie powinny byc zrobione z materialu HBT, a nie zwyklego drelichu. Ja polecam standardowe welniane M1937, kosztuja od 200 zl wzwyz.Pozdrawiam
Cavalry Ranger Posted September 8, 2004 Posted September 8, 2004 Opinacze oryginalne i datowane na zachodzie są w cenie barszczu - max 10 euro, choć ostanio widziałem nawet po 5. Pozostałe elementy umundurowania są obecnie produkowane przez kilka firm, niektóre nawet bardzo zbliżone do oryginałów. Zauważyłem tendencję spadku cen i wyprzedaży na giełdach zachodnich, ponieważ tam boom na szeregowców Ryanów i kompanie braci już powoli mija, rynek się jakby nasycił, a towaru (reprodukcji) jest sporo. Hełm M1 oryginalny IIWW to spory wydatek, dobre reprodukcje też nie należą do najtańszych. Sam liner (jak na zdjęciu w ofercie) jest oczywiście nie do przyjęcia, a i tak podejrzewam, że to jakieś NATO lub coś w tym stylu. pozdrawiam, Piotrek
gumbas Posted September 8, 2004 Posted September 8, 2004 Dodam jeszcze, że taki mundur to nie przecież wszystko jeszcze ekwipunek i to prawie wszystko trzeba sprowadzać z zachodu. A o butach nie wspomnę, Corcorany trochę kosztują :)
Mike Posted September 8, 2004 Posted September 8, 2004 A tak w ogóle to mnie bardzo interesuje temat rekonstrukcji polskiego pathfindera z Chicago w 82.DPD.Niestety ceny zdecydowanie odstraszają...hełm,buty,oporządzenie,broń...Sama torba od Eureki"-do kupienia raz na xxx czasu-kosztuje kilka tysięcy dolarów.Za pełne ubranie się w pathfindera 82.DPD można w Polsce wyżyć przez kilka(naście)lat :-(((
gumbas Posted September 8, 2004 Posted September 8, 2004 Najlepiej jechać na zachód do Belgii i Holandii tam tego jest pełno na giełdach i czasami w bardzo przystępnych cenach. Taniej niż ktoś sprowadzi to do polski i sprzeda drożej. A na Beltring pełno sprzętu amerykańskiego. Za rok tam muszę być:) Zgadzam się z Cavalery Ranger naprodukowali pełno replik, a moda trochę przygasa, ale to chyba chwilowe.
Cavalry Ranger Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 ... do chwili jak nakręcą następny film. Team Spielberg & Hanks wzięli się za następny mini serial, tym razem o USMC na Pacyfiku. Będzie się nazywał The Pacific war" i ma być gotowy w 2006 roku. Ponadto Spielberg jest producentem filmu Clinta Eastwooda Flags of Our Fathers", opowiadającego o bitwie o Iwo Jima. Premiera także w 2006 roku. O tej samej tematyce w tym roku powstał świetny dokument dla Discivery Chłopcy z kompanii H". Podobno 100% hardcore reenactors... Kiedy mam być u nas to nie wiem. Tak więc kto chce być wkrótce rendy" niech teraz inwestuje w Marines na Pacyfiku! pozdro, piodik
Mike Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 No,nie powiem,taki iger camouflage" to też niezłe cacko...Swoją drogą,już widzę ten szał i boom na USMC na Pacyfiku...A co ze zwykłą,szarą piechotą,która odwalała gros brudnej roboty?Faktem jest,że 101.DPD i USMC doskonale zadbały o swoje public relations,czego najlepszym świadectwem jest omawiany wyżej popyt na wrzeszczące ptaszyska" ;-))) Teraz pora na to samo,tylko w wydaniu USMC.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.