Gość Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 witamchoc sam nie jestem poszukiwaczem to jednak ciekawi mnie temat IIws i pozostalosciach po niej. szczegolnie interesuja mnie akcje wydobywania ciezkiego sprzetu czy tez jego odkrywanie gdzies w lasach. moze znacie jakies strony ze zdjeciami lub filmami z takowych. choć sam nigdy nie bralem w czym takim udzialu to jednak uwazam, ze wlasnie w takim momecie tak naprawde czuc historie,gdy przykladowa pantera czy inszy czolg nie jest jeszcze odnowiony, wypucowany, poskladany z dwudziestu innych egzeplarzy( odnosi sie to tez do roznego rodzaju drobnicy - odznaki , chelmy karabiny ale to juz nie takie spektakularne:)) fajnie by bylo zobaczyc w muzeum wlasnie taki nienaruszony pracami renowacyjnymi w miare kompletny egzemplarz. wiem wiem to nierealne bo raz to to, ze szybko by sie skruszyl a dwa zazwyczaj sie znajduje kilka pogietych blach, to tylko takie sobie gdybanie. w kazdym razie jak ktos zna prosze o linki do stron gdzie znajde zdjecia z takich akcji
iglanadon Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 zdjęcia to znajdziesz na tym forum - wystarczy poszukać , zaś sprzęty pancerne maja u nas taki dziwny zwyczaj że po znalezieniu zaraz odjeżdżają w nieznanym kierunku :(
Gość Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 to forum juz przeszukalem, to co bylo do znalezienia znalazlem ale mysle ze na necie jest tego jeszcze troszke , szczegolnie na ruslkich stronach a bratniego jezyka nie kumam wiec ciezko szukac
1AIR1 Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 Zgadza się, i to ku chwale tworzących przepisy prawne....Przejrzałem ostatnio parę stron internetowych.Ogólnie znanych zresztą tu na tym Forum.Aż przykro popatrzeć.Decyzje w naszym kraju po 1945 roku zawsze były fascynujące" pod względem głupoty decydentów.I pomyśleć że podobno mieliśmy w Polskich barwach SdKfz 250/10 w 13 Pułku Artylerii Samobieżnej-tak wyczytałem ostatnio.Ehhhhhhhh.....Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.