Skocz do zawartości

cyfrowka

dominic

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jakie stałe obiektywy? Jak pisałem używam canona 300d(cyfra) poprzednio canona eos 500(analog),obiektywy,lampy,statywy,słowem wszystko pasuje. Cały osprzęt pozostał od zwykłego wystarczyło wymienić body na cyrowe i dokupić obiektyw szerokokątny z uwagi na zmianę ogniskowej (1,6).
Wojtek
  • Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Wrzucić zdjecia motyli i poruszyć tematy dotyczące fotografii cyfrowej możecie np. na stronie www.megapixel.com.pl bo chyba forum odkrywcy jest stworzone z myślą o innej tematyce. Pozdrawiam Bociana i Użytkowników
Napisano
W sparwie wykrywaczy odeślesz nas na forum do producentów?

Przecież to tylko kilka fotek. Ludzie po prostu chcieli innym kopaczom pokazać jak wychodzi im makro z cyfrówki, ...a jak na fotce nie ma bomy lub czołgu, to już nie te forum?

pozdrawiam i błagam nie załączajcie więcej fotek w tym temacie :)

Andreos
Napisano
Poszukałem i znalazłem. Na tej stronce jest forum gdzie będziemy mogli napisac o swoich szpadlach.
http://www.narzedzia.com.pl/lista_produktow1.asp?podgrupa=Szpadle

Pozdrawiam i sorry za żarcik, ale niektórzy nie mają dystansu.
Napisano
Witam!

Jeśli uraziłłem Cię Piorek moimi słowami to przepraszam.

Jeśli chodzi o fotografie to zajmuje się nią już 20lat z tego makrofotografią jakieś 8 może 9...

Czasami jednak warto podyskutować... bo po to forum przecież jest!

Piękny temat: Fotografia znalezisk"

Pozdrawiam i życzę udanych zdjęć.

Edik
Napisano
Edik, dyskutowac tak ale skierowales rozmowe na tor wiem wszystko".
Cyrograf, stale obiektywy to obietktywy ez zooma" gdzie wartosc ogniskowej jest niezmienna.
A co do zmian korpusow z analogowych na cyfrowe polecam opis tekiego obiektywu:
http://www.europe-nikon.com/details.aspx?countryid=23&languageid=25&prodId=400&catId=117
Dodam ze chodzi o roznice w wielkosci klatki filmu maloobrazkowego a matryca aparatu.
Pozdrawiam
Piorek
Napisano
Witam !!!
Mam jeszcze jedno pytanie do Piorka : Słuchaj, czy lampy makro SL-1 w przypadku Nikona 4500 niezbędny jest adapter UR-E2 ???
pozdrawiam
Napisano
Witam !!!
Mam jeszcze jedno pytanie do Piorka : Słuchaj, czy do lampy makro SL-1 w przypadku Nikona 4500 niezbędny jest adapter UR-E2 ???
pozdrawiam
Napisano
Witam Piorek !!!
Czy miałeś do czynienia z Nikonem Coolpix 5400 ?
Nikona 4500 Merlin nie ma już w swojej ofercie, a nie mam czasu ani ochoty na jeżdżenie do Poznania lub Bydgoszczy w poszukiwaniu cyfrówki :). Chodzi o to, czy foty z 5400 są porównywalne bądź lepsze od robionych 4500 ? No i ogólnie, jeśli robiłeś nim do zdjęcia, to jakie wrażenia ?
A i jaka lampa do makro ?
pozdrawiam i z góry dziękuję
Napisano
Witam:)
niestety zdjec C5400 nierobilem jedynie jego poprzednikiem 5000 mialem mieszane uczucia.
Jesli szukasz aparatu w regionie Bydgoszczy pisz na maila marek_631@wp.pl postaram sie Ci pomoc.
Piorek
Napisano
Cześć Piorek !!!
Nie wiem z jakiego powodu mój serwer odrzuca wysłanie maila do Ciebie :(. Masz kompa w domu ? Dziś jestem w robocie do 2 w nocy, możemy pogadać na forum.
Dziękuję za zainteresowanie i zaoferowaną pomoc. A jak to sobie wyobrażasz ? Nie mam pojęcia, czy w realnych sklepach jest dostępny Coolpix 4500 i ile kosztuje.
Merlin zaoferował mi kupno Nikona 8700 z jakimś upustem. Co sądzisz o tym modelu ?
pozdrawiam
  • 1 month later...
Napisano
Sorry, że odświeżam stary wątek, ale dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem Fuji S5500 jak ten:

http://img.allegro.pl/photos/oryginal/35/3565/356558/35655851

Pewnie bym się na taki nie zdecydował (w końcu nie mam jeszcze pożądnej wykrywki) gdyby nie raty 0% w Media-Markt. Po co wywalać całą kasę jak można sobie to dozować w spokoju :D

Mam nadzieję, że to nie zabrzmiało jak reklama w.w. marketu :|

Pozdrawiam!
  • 2 weeks later...
Napisano
Zientas, jak fotki z S5500? Widze ten aparat tylko w magazynie lezace w pudelkach:( jesli to nie problem podeslij fotke w wiekszej rozdzielczosci na mojego priva, dziekuje!!!
Babunia, niezla ta fotka i co dalej?
A pytanie z innej beczki, na wykopkach ktos uzywa kamery wideo?
Piorek
Napisano
Zientas też jestem zainteresowany S5500. Czy przez te kilka dni użytkowania dostrzegłeś może jakies jego słabe strony?? Pozdrawiam L.
Napisano

Witam,

Załączone zdjęcie jest zrobione w trybie makro przy rozdzielczości minimalnej aparatu - 640x480. Dla potrzeb tego forum obniżyłem jego masę i wyszło 400x300.
Jak widać aparat ma trochę kiepskie makro :( To zdjęcie to jest maksymalne zbliżenie - potem już nie idzie złapać ostrości.

Napisano

...no ale jak się walnie fotę o rozdzielczości 2272 x 1704 i wadze prawie 1MB to można wykroić" resztę kadru zostawiając to co najważniejsze i efekt jest jak widać :) Oczywiście na potrzeby forum jakosć została trochę obniżona :)

....trochę na dole mi ostrość uciekła... :P

Uczę się jeszcze cały czas tego aparatu (i zmian rozdzielczości/wagi) więc wybaczcie jesli czegoś nie wiem lub coś źle zrobiłem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie