Lobo26 Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 Witammam jedno pytanie: mianowicie gdzie mogę znależć informacje na temat zatopionych wraków - głónie chodzi mi o nazwy, rok zatonięcia i rejon.najbardziej intresujacy mnie rejon to obaszar od Mrzeżyna do Mielna.Pozdrawiam ! Lobo26
Rybciak Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Jak byłem na wczasach w Mielnie - można było nabyć od rybaków (za stówkę)dokładną mapę z zaznaczonymi wrakami statków, oni posługiwali się nimi by nie zapuszczać w ich pobliżu sieci, co groziło ich porwaniem. Co do identyfikacji przy niektórych były jakieś notatki, ale większość oznaczeń wskazywała anonimowo wrak". Jeden nawet zaznaczył samolot (!?!). Fajna rzecz dla nurków ....
Lobo26 Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Napisano 31 Sierpień 2004 Witamod razu mowie ze zbieram informacje głównie o okrętach zatopionych w czasie bitwy o kołobrzeg w marcu 1945. polskie lotnictwo zatopiło tu kilka jednostek. w jednym ze źródel mozna wyczytac ze Ił-y 2 z 3 PLS zatopily transportowiec(?) Borisi". Szukam potwierdzenia...ale oprócz tych z `1945 interesują mnmie tez inne okresy.Pozdrawiam !Lobo26
wader Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 mam film z tvp3 o wrakach zatopionych na zatoce gdanskiej i okolicach.albo wpisz w google.pl wraki, lub nurkowanie. sa opisy.
onufry Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 Rybciak posiadasz moze taka mape o ktorej piszesz. bylbym zainteresowany.
Gość Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 Cholera, coś nie wyszło z poprzednim postem.Miał brzmieć tak:Po pierwsze takie mapy możesz sobie nabic na gwoźdź i oddźierać po kawałeczku.Po drugie kasowanie 100PLN-ów za taka mapę" jest porównywalne do sprzedaży butów Hitlera na Allegro :-)Ta mapa może być przydatna dla wedkarza w jaki _rejon_ sie nie zapuszczać ale dla eksploracji nurkowej to mało, bardzo mało.A teraz pozytywy:Na stronie www.balticwrecks.com możesz zobaczyć jaki ogrom pracy trzeba włozyć w zlokalizowanie a potem identyfikację wraku. pzdrSiw
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.