Skocz do zawartości
  • 0

co to może być?

Romel79

Pytanie

Napisano

Nie wiem co to, dostałem to od kogoś kto zajmuje się stolarką, było to w drzewie z terenów skąd trafiało się dużo różnych odłamków i pocisków w drzewach.
jest to wykonane ze stali, przypomina troche pocisk, niestety ale nie mam cyfrówki, ale rysunek dobrze to pokazuje (orginał jest zresztą przecięty na pół wzdłuż przez piłe).
W drzewie było tylko to, nie miało to żadnego płaszcza, jestem ciekawy bo to taka dziwna ciekawostka, niespotykana.

Pozdr

Romel

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kształt raczej nie uległ zniekształceniu, bez problemu rozpoznał bym takie zniekształcenia, a tu jest że tak powiem fabryczny regularny kształt"
A co do płaszcza to musiał to by być podkalibrowy bo po płaszczu nie było śladu.
Ale nadal pozostaje kwestia tego dziwnego kształtu.

ps jest to twarde ale raczej miętsze niż rdzenie z pocisków ppanc

pozdr
Romel
Napisano

Nie wiem co to, dostałem to od kogoś kto zajmuje się stolarką, było to w drzewie z terenów skąd trafiało się dużo różnych odłamków i pocisków w drzewach.
jest to wykonane ze stali, przypomina troche pocisk, niestety ale nie mam cyfrówki, ale rysunek dobrze to pokazuje (orginał jest zresztą przecięty na pół wzdłuż przez piłe).
W drzewie było tylko to, nie miało to żadnego płaszcza, jestem ciekawy bo to taka dziwna ciekawostka, niespotykana.

Pozdr

Romel

Napisano
Nikt nie wie co to może być? może jakiś pocisk podkalibrowy ?

Dominik - widziałem się z kim potrzeba ale zapomniałem zapytać o te Molendy, ale będę widział się we wtorek, przypomij mi w poniedziałek na priv.
pozdr
Romel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie