Skocz do zawartości
  • 0

A teraz coś z ziemi

cezarx

Pytanie

Napisano

Witam
Sprawa wygląda tak
NA dnie ziemianki warstwa cegieł 3 krotna pod spodem siatka jakieś zbrojenie ??A pod spodem kanały ukośne z cegiełjakby kominy .Na bank Niemieckie z okresu zimy 45 .I pytanie moje brzmi czyżby sobie niemiaszki zrobili ogrzewanie podłogowe

??????

PZDR CEZARX

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Sprawa wygląda tak
NA dnie ziemianki warstwa cegieł 3 krotna pod spodem siatka jakieś zbrojenie ??A pod spodem kanały ukośne z cegiełjakby kominy .Na bank Niemieckie z okresu zimy 45 .I pytanie moje brzmi czyżby sobie niemiaszki zrobili ogrzewanie podłogowe

??????

PZDR CEZARX

Napisano
chcieli sie wygodnie urządzić;)na mój gunst to mzoe byc jako zwykla podłoga poniewaz rozgrzane cegły mogły być za gorące i po pierwsze pękać a po drugie parzyć w stopy i niszczyć obuwie żołnierza

pzdr
Sanshin
Napisano
A jak był piec to zmienia on całkowice postac rzeczy.Moze zmyslni i praktyczni niemcy chcieli rzeczywiscie zrobić ogrzewanie podlogowe ale nie przez ogrzewanie bezpośrednio cegieł a ogrzewanie ich gorącym powietrzem.To jest bardzo możliwe.

pzdr
Sanshin
Napisano
No to skubańce jakie a oczywiscie ze powietrzem bo cegły zwykłe ale polepione gliną i 1 raz sie z czyms takim spotkałem

PZDR

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie