Skocz do zawartości
  • 0

znalezisko

mp

Pytanie

Napisano

witam

jest to dzisiejsze znalezisko z Sobieszewa kolo gdanska , pierwsza mysl ze jest to zapalniczka ale jest zalekka ,jest wykonana z aluminium ,nie moge jej otworzyc sproboje pozniej ,wymiary podane na fotce ,kazda sugestja mile widziana

pozdrawiam

Łukasz

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

jest to dzisiejsze znalezisko z Sobieszewa kolo gdanska , pierwsza mysl ze jest to zapalniczka ale jest zalekka ,jest wykonana z aluminium ,nie moge jej otworzyc sproboje pozniej ,wymiary podane na fotce ,kazda sugestja mile widziana

pozdrawiam

Łukasz

Napisano
nawet bardzo fajnie wyglada po oczyszczeniu ;) tylko jest problem z otworzeniem ... w czym mozna pomoczyc zeby bylo latwiej otworzyc ja ?

pozdrawiam
mp
Napisano
byle nie elektrolize ! byle nie do sody kaustycznej bo ci wyparuje !
Napisano
Wrzuc na 2 - 3 dni do serwatki - obserwuj jak idzie usuwanie rdzy itp. Umyj w wodzie i znowu do serwatki - do skutku. Zakonserwuj. Ja swoja tak odczyscilem na cacy. POZDRW

Simon07
Napisano
ja juz ja wyczyscilem na cacy ,glownie dzieki papierowi sciernemu wodnemu (bardzo delikatny) tylko ze ma ta zapalniczka takie gdzie niegdzie dziurki (okolo 1mm) a czasem nawet mniejsze w tej chwili zalezy mi tylko na otworzeniu jej

pozdrawiam
Łukasz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie