mp Napisano 19 Sierpień 2004 Autor Napisano 19 Sierpień 2004 witamjest to dzisiejsze znalezisko z Sobieszewa kolo gdanska , pierwsza mysl ze jest to zapalniczka ale jest zalekka ,jest wykonana z aluminium ,nie moge jej otworzyc sproboje pozniej ,wymiary podane na fotce ,kazda sugestja mile widzianapozdrawiamŁukasz
mp Napisano 19 Sierpień 2004 Autor Napisano 19 Sierpień 2004 witamjest to dzisiejsze znalezisko z Sobieszewa kolo gdanska , pierwsza mysl ze jest to zapalniczka ale jest zalekka ,jest wykonana z aluminium ,nie moge jej otworzyc sproboje pozniej ,wymiary podane na fotce ,kazda sugestja mile widzianapozdrawiamŁukasz
mp Napisano 19 Sierpień 2004 Autor Napisano 19 Sierpień 2004 przepraszam za pare bledow napisanych wczesniej ,pisalem w pospiechu ...
Etam Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 Jak dlamnie to na 99% zapalniczka.Pozdrawiam Etam.
dronx Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 a i uwaga z otwieraniem bo ja swoją zgniotłem bo zabardzo byłem ciekawy co to jest :(
mp Napisano 19 Sierpień 2004 Autor Napisano 19 Sierpień 2004 ok dzieki tak myslalem ,no to juz moja druga zapalniczka w kolekcji (oczywiscie wykopana)
mp Napisano 19 Sierpień 2004 Autor Napisano 19 Sierpień 2004 nawet bardzo fajnie wyglada po oczyszczeniu ;) tylko jest problem z otworzeniem ... w czym mozna pomoczyc zeby bylo latwiej otworzyc ja ?pozdrawiammp
Gość Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 byle nie elektrolize ! byle nie do sody kaustycznej bo ci wyparuje !
KoMbAtAnT Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 hmm mi w occie ladnie zawias sie rozruszal :)
simon07 Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Wrzuc na 2 - 3 dni do serwatki - obserwuj jak idzie usuwanie rdzy itp. Umyj w wodzie i znowu do serwatki - do skutku. Zakonserwuj. Ja swoja tak odczyscilem na cacy. POZDRWSimon07
mp Napisano 20 Sierpień 2004 Autor Napisano 20 Sierpień 2004 ja juz ja wyczyscilem na cacy ,glownie dzieki papierowi sciernemu wodnemu (bardzo delikatny) tylko ze ma ta zapalniczka takie gdzie niegdzie dziurki (okolo 1mm) a czasem nawet mniejsze w tej chwili zalezy mi tylko na otworzeniu jejpozdrawiamŁukasz
Pytanie
mp
witam
jest to dzisiejsze znalezisko z Sobieszewa kolo gdanska , pierwsza mysl ze jest to zapalniczka ale jest zalekka ,jest wykonana z aluminium ,nie moge jej otworzyc sproboje pozniej ,wymiary podane na fotce ,kazda sugestja mile widziana
pozdrawiam
Łukasz
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.