wilhelm6 Posted August 16, 2004 Author Posted August 16, 2004 Witam!Czym potraktowac pelny magazynek od MP? Elektroliza, soda a moze innym sposobem? Tak na oko nie jest on w najlepszym stanie a chcialbym by cos z niego zostalo.pozdrawiamwilhelm6
sanshin Posted August 22, 2004 Posted August 22, 2004 Trudna sprawa.Chyba uda ci sie wyciągnąć tlyko ammo bo nie wiem ale amunicja tj.proch mzoe reagowac z chlorkiem sodu a co do elektrolizy to czytalem gdzieś na forum że facet wrzucił w elektrolize całą łudkę z ammo do mausa to nie dosć że wyszły ładne i błyszczące to jeszcze się nic nie stało choć za efekty nie ręcze, mozesz spróbować takiego patentu choć ja sam tego nie próbowałem.pzdrSanshin
Szefo Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 nie wiem jak podziała kwas ortofosforowy na amunicję bo nigdy nie sprawdzałem więc możesz pryskać środkiem do konserwacji broni dostępnym w np sklepie myśliwskim, pryskałem sporą łuskę stalową, po 3 miesiącach rdza nagle sama odpadła płatami i pozostał czysty metal, od tej pory tylko mocze wszystko w kwasie ale nie do samego końca a pozniej pryskam takim środkiem, czasem po jakimś czasie znowu i wszystko jest ślicznie wyczyszczonepozdrSzefo
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.