wilhelm6 Napisano 16 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2004 Witam!Czym potraktowac pelny magazynek od MP? Elektroliza, soda a moze innym sposobem? Tak na oko nie jest on w najlepszym stanie a chcialbym by cos z niego zostalo.pozdrawiamwilhelm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanshin Napisano 22 Sierpień 2004 Share Napisano 22 Sierpień 2004 Trudna sprawa.Chyba uda ci sie wyciągnąć tlyko ammo bo nie wiem ale amunicja tj.proch mzoe reagowac z chlorkiem sodu a co do elektrolizy to czytalem gdzieś na forum że facet wrzucił w elektrolize całą łudkę z ammo do mausa to nie dosć że wyszły ładne i błyszczące to jeszcze się nic nie stało choć za efekty nie ręcze, mozesz spróbować takiego patentu choć ja sam tego nie próbowałem.pzdrSanshin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 nie wiem jak podziała kwas ortofosforowy na amunicję bo nigdy nie sprawdzałem więc możesz pryskać środkiem do konserwacji broni dostępnym w np sklepie myśliwskim, pryskałem sporą łuskę stalową, po 3 miesiącach rdza nagle sama odpadła płatami i pozostał czysty metal, od tej pory tylko mocze wszystko w kwasie ale nie do samego końca a pozniej pryskam takim środkiem, czasem po jakimś czasie znowu i wszystko jest ślicznie wyczyszczonepozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.