Skocz do zawartości

Magazynek MP

wilhelm6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Czym potraktowac pelny magazynek od MP? Elektroliza, soda a moze innym sposobem? Tak na oko nie jest on w najlepszym stanie a chcialbym by cos z niego zostalo.

pozdrawiam
wilhelm6
Napisano
Trudna sprawa.Chyba uda ci sie wyciągnąć tlyko ammo bo nie wiem ale amunicja tj.proch mzoe reagowac z chlorkiem sodu a co do elektrolizy to czytalem gdzieś na forum że facet wrzucił w elektrolize całą łudkę z ammo do mausa to nie dosć że wyszły ładne i błyszczące to jeszcze się nic nie stało choć za efekty nie ręcze, mozesz spróbować takiego patentu choć ja sam tego nie próbowałem.

pzdr
Sanshin
  • 2 months later...
Napisano
nie wiem jak podziała kwas ortofosforowy na amunicję bo nigdy nie sprawdzałem więc możesz pryskać środkiem do konserwacji broni dostępnym w np sklepie myśliwskim, pryskałem sporą łuskę stalową, po 3 miesiącach rdza nagle sama odpadła płatami i pozostał czysty metal, od tej pory tylko mocze wszystko w kwasie ale nie do samego końca a pozniej pryskam takim środkiem, czasem po jakimś czasie znowu i wszystko jest ślicznie wyczyszczone
pozdr
Szefo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie