Gość Napisano 2 Wrzesień 2001 Napisano 2 Wrzesień 2001 poszukuję jakichkolwiek informacji na temat niemieckich programów badawczych o kryptonimach KLAUE" i HYPNOS".Z tym ostatnim ma jakiś związek działalność ludzi nazywanych przez samych Niemców der Springer"(skoczek").Wiadomości,które posiadam są tak szczątkowe,że dosłownie każda nawet najmniejsza wzmianka może mieć duże znaczenie.
Gość Napisano 5 Wrzesień 2001 Napisano 5 Wrzesień 2001 czesc ghost...co ty w hitlerowskie czary-mary sie bawisz? projekty te realizowane byly przez Rosenberga..pytales juz o to na liscie ale moja odpowiedz nie dotarla... z tego co wiem to w Hypnos"chodzilo o jakies prace nad hipnoza i poznawaniem za jej pomoca nieznanych swiatow (robili to specjalnie szkoleni Skoczkowie)... nic nowego to normalne szamanskie praktyki... wiekszosc czolowych nazistow byla przeciez czlonkami mistycznych i okultystycznych stowarzyszen...W badaniach Klaue" chodzilo o wynalezienie broni ktora opierac sie miala na zakrzywieniu czasoprzestrzeni... nie znam szczegolow bo w tym nie uczestniczylem :))podobno cos im tam z tych eksplerymantow wyszlo ale jak historia uczy dostali w d...pozdrrobert_kudelski
Gość Napisano 7 Wrzesień 2001 Napisano 7 Wrzesień 2001 Cześć Kudi"!!!Jeszcze raz dzięki za Rekucia.A co tematu,to rzeczywiście pytałem już kiedyś o te projekty na liście,ale po pierwsze nikt nie odpowiedział,a po drugie nie wiedziałem jeszcze wtedy o skoczkach"...Masz rację,zajmował się tym Rosenberg,ale obiło mi się o ucho,że nawet w tajemnicy przed Himmlerem,czołowym szamanem" III Rzeszy.Co do samych skoczków",to wiem,że byli werbowani nieświadomie,najpierw ich starannie obserwowano i selekcjonowano.Operacja klimatem przypomina słynne MK-ULTRA,ale Niemcy chyba nie dysponowali LSD,he,he,he...Słyszałem też,że duża liczba skoczków" poniosła śmierć w wyniku przeprowadzanych podróży w zaświaty".Jeśli zaś chodzi o KLAUE",to rzeczywiście chodziło o zakrzywianie czasoprzestrzeni,ale zetknąłem się ze stwierdzeniem,że ten projekt był kontynuacją HYPNOS",czyli,że coś łączyło te dwie sprawy.Sam też nie znam szczegółów,bo także i ja nie brałem udziału w tych eksperymentach,ale miałem nadzieję,że ktoś może słyszał lub czytał coś więcej na ten temat...Przy okazji,fajnie,że tu zaglądasz,bo nudno tak samemu siedzieć ;)))GHOSTDOG.p.s.słyszałeś może o takiej książce Meine Starke"?
Gość Napisano 8 Wrzesień 2001 Napisano 8 Wrzesień 2001 nie slyszalem o tej ksiazce... sorry...milego czary-mary... tylko nie wywolaj III wojny sw. :))pozdrrobert_kudelski
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.