dominic Napisano 10 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2004 cze czy ktos szuka lub szukal po bitwie pod olszynka ja probowalem 2 razy lecz nedznie poszlo:}temat fajny na rozne fanty pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominic Napisano 11 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2004 mozna by bylo zorganizowac wiecej osob i towarzysko poszukac potem moze jakies male pifffko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 11 Sierpień 2004 Share Napisano 11 Sierpień 2004 Szanowny kolego!Znam Olszynkę dość dobrze, zapuszczałem się w nią ze sprzętem kilkakrotnie (przed wejściem w życie osławionej ustawy) i sądzę, że znalezienie tam teraz czegoś ciekawego graniczy z cudem. Moim zdaniem pobojowisko grochowskie zostało wyszyszczone już w czasie powstania listopadowego przez okolicznych chłopów i mieszkańców Warszawy, którzy urządzali sobie tutaj wycieczki patriotyczne. Od conajmniej 20 lat jest to również miejsce masowo odwiedzne przez poszukiwaczy z Warszawy. Przez parę lat pobojowisko to penetrował m.in. Pan Smętkowski i ma on sporo fantów - niestety nie chce się nimi chwalić. Duża część pobojowiska jest zabudowana. Teren jest również potwornie zaśmiecony i nawiedzany przez wszelkiego autoramentu męty, nie mówiąc o tym że większa część lasku jest rezerwatem z wszelkimi tego faktu konsekwencjami. Plonem moich wypraw do Olszynki jest kilka smętnych kulek karabinowych. Więcej szczęścia miał znajomy, który znalazł dwa niesygnowane gładkie guziki rosyjskie. Tak więc na terenie samego lasku i przyległej okolicy nie liczyłbym na nic ciekawego, a łatwo można oberwać w głowę. Ciekawe rzeczy mogą natomiast wychodzić natomist po ogródkach w rejonie Żółkiewskiego - plac Szembeka.Pozdrawiam:)SZZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominic Napisano 11 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2004 witam to moze te ogrodki na poczatku wrzesnia bedzie mniej dzialkowiczow:}na guziki lepiej pod debe,chodzilem z drugiej strony torow lecz strasznie wysoka sciolka,moze masz chec tam gdzies jeszcze poszukac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Sierpień 2004 Share Napisano 11 Sierpień 2004 ROZMAWIAJ ZE MNĄ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominic Napisano 11 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2004 cze jestem bo mialem gosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Sierpień 2004 Share Napisano 12 Sierpień 2004 Czesc:)z Olszynka zawsze tak bylo ze trzeba sie bylo nachodzic..Nie kilka wypadow, a kikadziesiat dawalo efekt w tym Lasku w postaci niezlych trafien . Przez lata powychodzilo tam wielwe ladnych fanciorow. A i teraz mozna cos trafic. To miejsce wymaga cierpliwosci :)))))))).Guziki,plomienie na ladownice i czaka,orly ,czesci karabinowe ,monety, medaliki, kule armatnie roznych kalibrow i zastosowan, niezliczone ilosci kulek karabinowych, itp . Fakt, to miejsce jest bardzo przechodzone ale zasieg w nowych wykrywkach robi teraz swoje :) Zeby nie byc goloslownym zalaczam zdjatka fantow z Olszynki www.artarms.com/pic/periscope/orzel.jpg szarfa posiada slad po trafieniu kula karabinowa , www.artarms.com/pic/periscope/plomien.jpg . Zycze powodzenia i niezlych trafien :)) ps sorrki za brak polskich znakow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominic Napisano 12 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2004 cze dzieki za zachete 'bardzo mi sie spodobalo to co zobaczylem moim najsmieszniejszym znaleziskiem z olszynki byly kola od pociagu w srodku lasu zaczalem kopac wzdluz oski i nim doszedlem do kola zajelo mi to ze40mi :}:}:}mam plomienie niestety pourywane :{jak masz jeszczecos fajnego stamtad to prosilbym o fotki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 12 Sierpień 2004 Share Napisano 12 Sierpień 2004 Do Kopijnika,można z Tobą porozmawiać - czy też adres ccc@wp.pl jest lipny?Pozdrawiam,SZZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.