Skocz do zawartości

EK I klasy - do konserwacji !

Maciej G

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadł mi taki krzyż razem z kilkoma II klasy ( właściwie samymi ramkami ) . Ramki koleś moczył w fosolu i proponuje mi tak samo postapić w wypadku tej I klasy ze zdjęcia . Co wy na to ?
Nie chcę eksperymentować i popsuć odznaczenia .
Może macie jakiś lepszy sposób na przywrócenie mu swietności ?
I tak przy okazji gdzie mozna zdobyć tzw. magnetyczne" środki do II klasy ? Widziałem kiedyś gdzieś w necie ,że robią kopie ramek i srodków .
Pozdrawiam Maciej G.

Nikt sie nie odezwał , więc zacząłem działać bez pomocy z zewnątrz.
Zacząłem od fosolu i krzyzyk ładnie się rozwarswił , zeszły grudy rdzy . Oczywiście środka nie udało sie uratować , właściwie tylko kawałek.
Udało się uruchomić szpilkę , jest na nim jeszcze trochę jakiś tlenkow i osadów . Moczę w occie i przecieram szorstką stroną gąbki. Zaczyna powoli wyglądać .
Niedługo wrzucę fotki.

W Wielkopolsce - rejon Poznania ! :)) Było ich w sumie kilkanaście (II klkasy - w większości sygnowane - 25 ) do tego dwa I klasy ( ten z fotek ) + jeden(kumpla) w naprawdę niezłym stanie . Były jeszcze winterchlasty" , a rzczej ich resztki. Wszystko w jednym miejscu , popaczkowane" w jakieś szmaty . Tak jak by ktoś zakopał !
Teraz tam jest ładny trawniczek i klomby z kwiatami ....

W Wielkopolsce - rejon Poznania ! :)) Było ich w sumie kilkanaście (II klkasy - w większości sygnowane - 25 ) do tego dwa I klasy ( ten z fotek ) + jeden(kumpla) w naprawdę niezłym stanie . Były jeszcze winterchlasty" , a rzczej ich resztki. Wszystko w jednym miejscu , popaczkowane" w jakieś szmaty . Tak jak by ktoś zakopał !
Teraz tam jest ładny trawniczek i klomby z kwiatami ....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie