Maciej G Napisano 3 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2004 Wpadł mi taki krzyż razem z kilkoma II klasy ( właściwie samymi ramkami ) . Ramki koleś moczył w fosolu i proponuje mi tak samo postapić w wypadku tej I klasy ze zdjęcia . Co wy na to ?Nie chcę eksperymentować i popsuć odznaczenia . Może macie jakiś lepszy sposób na przywrócenie mu swietności ? I tak przy okazji gdzie mozna zdobyć tzw. magnetyczne" środki do II klasy ? Widziałem kiedyś gdzieś w necie ,że robią kopie ramek i srodków .Pozdrawiam Maciej G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 3 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2004 Inna fotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 3 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2004 nastepna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 3 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2004 A tak wygladają ramki - z prawej po wstępnym oczyszczeniu , z lewej po dokładnym . No i dwa środki" w agonalnym stanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 7 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2004 Nikt sie nie odezwał , więc zacząłem działać bez pomocy z zewnątrz.Zacząłem od fosolu i krzyzyk ładnie się rozwarswił , zeszły grudy rdzy . Oczywiście środka nie udało sie uratować , właściwie tylko kawałek. Udało się uruchomić szpilkę , jest na nim jeszcze trochę jakiś tlenkow i osadów . Moczę w occie i przecieram szorstką stroną gąbki. Zaczyna powoli wyglądać .Niedługo wrzucę fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 13 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2004 Od frontu. Jeszcze trochę muszę sie z nim pobawić . w dwuch miejscach jest jeszcze trochę rdzy , ale mocno sie trzyma ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 13 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2004 Tył. Szpilka ładnie chodzi" !Nie ma żadnej sygnatury producenta ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 13 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2004 Drugie z tyłu .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 13 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2004 Obie części . Ze środka" tradycyjnie nie zachowało sie wiele - tylko dwa ramiona z resztakami sfastyki w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Sierpień 2004 Share Napisano 13 Sierpień 2004 Gdzie taka masa tych EK wyskakuje? :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 13 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2004 W Wielkopolsce - rejon Poznania ! :)) Było ich w sumie kilkanaście (II klkasy - w większości sygnowane - 25 ) do tego dwa I klasy ( ten z fotek ) + jeden(kumpla) w naprawdę niezłym stanie . Były jeszcze winterchlasty" , a rzczej ich resztki. Wszystko w jednym miejscu , popaczkowane" w jakieś szmaty . Tak jak by ktoś zakopał !Teraz tam jest ładny trawniczek i klomby z kwiatami .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 13 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2004 W Wielkopolsce - rejon Poznania ! :)) Było ich w sumie kilkanaście (II klkasy - w większości sygnowane - 25 ) do tego dwa I klasy ( ten z fotek ) + jeden(kumpla) w naprawdę niezłym stanie . Były jeszcze winterchlasty" , a rzczej ich resztki. Wszystko w jednym miejscu , popaczkowane" w jakieś szmaty . Tak jak by ktoś zakopał !Teraz tam jest ładny trawniczek i klomby z kwiatami .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.