Gambit Napisano 27 Lipiec 2004 Autor Napisano 27 Lipiec 2004 Witam.Mam szyldzik. Chcę usunąć z niego okopcenia i sadzę. Jakimi środkami to czyścić, żeby nie ruszyło emalii...?Jest jeszcze smoła stara - kruszy się już, ale może jest jakiś lepszy sposób na jej usunięcie niż kruszenie i szorowanie tego co zostanie...?I czym to potem nasmarować, by ładnie się błyszczał :)Pozdrawiam.
Red alf Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 WitamSadze i okopcenia to detergentem, np. Mr Proprer, Ajax, itp. ale nie srodki do szorowania bo porysuja emalie.A smole najszybciej rozpuszczalnikiem nitro, benzyna tez moze byc.Pozdrawiam
Gambit Napisano 28 Lipiec 2004 Autor Napisano 28 Lipiec 2004 Oki... Dzięki. Będę póbował. Ale masłem to chyba świeżą smołę się czyści...?
Cyrograf15 Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 Sadzę ładnie zmywa olejek do opalania.Wojtek
Gambit Napisano 30 Lipiec 2004 Autor Napisano 30 Lipiec 2004 Dobra, a jak wyczyszczę to czym to atrzeć", żeby miało głębokie kolory. Teraz jak jest suche to niektóre kolory są takie wypłowiałe. Jak wilgotne to piękna głębia kolorów się pojawia i więcej szczegółów widać. Wosk do karoserii? Nie ruszy farby? Wiem że nie powinien ale strzyżonego Pan Bóg strzyże...Jak skończę go konserwować" to wrzucę na forum :)Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.