Mel Napisano 27 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2004 Przypomniałem sobie zasłyszaną kilka lat temu informację, że podczas okupacji w Łodzi w kościele Ewangelicko - Augsburskim Św. Mateusza przy ul Piotrkowskiej róg Czerwonej działała podziemna" radiostacja zainstalowana w wieży tego kościoła. Czy ma ktoś może jakieś bliższe informacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mel Napisano 14 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2004 Czy naprawdę nikt nic nie czyta? Wszyscy tylko kopią nie wiem czemu NIEŚMIERTELNIKI? Ludzie opamiętajcie się! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 Te, Kolego, bez takich - jak ja bym Cię spytał o szczegóły fukcjonowania stacji radiowej Luftwaffe na Śnieżce w czasie II wojny światowej to też byś pewnie nie wiedział - wielu forumowiczów ma ogromną wiedzę historyczną, więc jakby ktoś znał odpowiedź na nurtujące Cię pytanie, z pewnością by Ci jej udzielił.Nie ma jednak nikogo wszechwiedzącego. PozdrawiamLeuthenstudent historii, który nie zajmuje się wykopywaniem nieśmiertelników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mel Napisano 14 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2004 Leuthen - dzięki za odpowiedź, ale mój tekst był specjalnie napisany w prowokujący sposób, czasem bowiem można uzyskać informacje przez włożenie kija w mrowisko. Wiadomo, że nikt nie jest wszechwiedzący lecz jeśli dokładnie przyjrzeć się forum to najwięcej emocji i komentarzy wzbudzają tematy związane z wykopywaniem wspomnianych (nie wiem czemu). Cześć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.