Skocz do zawartości

Radiostacja w kościelnej wieży

Rekomendowane odpowiedzi

Przypomniałem sobie zasłyszaną kilka lat temu informację, że podczas okupacji w Łodzi w kościele Ewangelicko - Augsburskim Św. Mateusza przy ul Piotrkowskiej róg Czerwonej działała podziemna" radiostacja zainstalowana w wieży tego kościoła. Czy ma ktoś może jakieś bliższe informacje?

• 3 weeks later...
Te, Kolego, bez takich - jak ja bym Cię spytał o szczegóły fukcjonowania stacji radiowej Luftwaffe na Śnieżce w czasie II wojny światowej to też byś pewnie nie wiedział - wielu forumowiczów ma ogromną wiedzę historyczną, więc jakby ktoś znał odpowiedź na nurtujące Cię pytanie, z pewnością by Ci jej udzielił.Nie ma jednak nikogo wszechwiedzącego.

Pozdrawiam
Leuthen
student historii, który nie zajmuje się wykopywaniem nieśmiertelników

Leuthen - dzięki za odpowiedź, ale mój tekst był specjalnie napisany w prowokujący sposób, czasem bowiem można uzyskać informacje przez włożenie kija w mrowisko. Wiadomo, że nikt nie jest wszechwiedzący lecz jeśli dokładnie przyjrzeć się forum to najwięcej emocji i komentarzy wzbudzają tematy związane z wykopywaniem wspomnianych (nie wiem czemu). Cześć!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie