JacekJJ Posted July 27, 2004 Author Share Posted July 27, 2004 czy ktoś posiada wiedzę na temat fabryki gazów bojowych w Brzegu Dolnym, poza tą, która jest dostępna na wwwwiększość stron już przejrzałem i mam wrażenie, że moja wiedza jest większa. przy okazji miałem okazje pracować jakiś czas w rokicie jako strażak i widziałem na własne oczy większość dostępnych podziemi i bunkrów. zero wiadomości na temat projektu, budowy, założeń technologicznych, o dokumentacji nie wspomnę. cała reszta to przedruki, gdzie nawet często nazwa niemiecka miejscowości dyhernfurth jest przekręcona. ja wiem, że prawie całą dokumentację sprzątnęli ruscy, ale może jescze coś pozostało, lub pozostały jakieś relacje świadków. temat jest niewdzięczny, ale bardzo ciekawy, a bibliografia bardzo skąpa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leuthen Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 Oj, bez przesady - trochę publikacji jest. Zapraszam na priv, albo zostaw swój meil. PozdrawiamLeuthen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.