witam! po zidentyfikowaniu gogli mam kolejną
iewiadomą".jest to odznaka tłoczona z blachy mosiężnej. przedstawia ona.. no właśnie i tu wersje są różne. wg mnie lufa działa wystająca ze strzelnicy bunkra, u dołu widoczne są zasieki, które przechodzą ku górze tworząc wieniec. U góry widnieje napis ON NE PASSE RAS. według kolegi jest to ręka z karabinem wystająca z okna a reszta jest taka sama.mówił on, że jest ona hiszpańska z wojny domowej. 0nadmienię,że została ona wykopana na śmietnisku między jednostką wojskową a oflagiem IID, w okolicach Bornego. bardzo proszę o jej identyfikację, za co ją wręczano i komu. Pozdrawiam.
Pytanie
wons
witam!
po zidentyfikowaniu gogli mam kolejną iewiadomą".jest to odznaka tłoczona z blachy mosiężnej. przedstawia ona.. no właśnie i tu wersje są różne. wg mnie lufa działa wystająca ze strzelnicy bunkra, u dołu widoczne są zasieki, które przechodzą ku górze tworząc wieniec. U góry widnieje napis ON NE PASSE RAS.
według kolegi jest to ręka z karabinem wystająca z okna a reszta jest taka sama.mówił on, że jest ona hiszpańska z wojny domowej.
0nadmienię,że została ona wykopana na śmietnisku między jednostką wojskową a oflagiem IID, w okolicach Bornego.
bardzo proszę o jej identyfikację, za co ją wręczano i komu.
Pozdrawiam.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.