Skocz do zawartości
  • 0

dziwna łuska

Gość grześ

Pytanie

Napisano

Cześć!!! ostatnio wykopaliśmy łuski dziwnych wymiarów i kształtów średnica na wylocie to 37 mm wysokość 245 mm bicia na zdjęciu mało widoczne więc napisze na 12 -254 , na 3-P96 , i na 6 - 37 od czego może być ta łuska i kto ją żdziałał z góry dziękuje za odpowiedzi !!!

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
łuski tego typu,które widziałem,miały mosiężne denka.
Może jakiś zaradny wojak zrobił sobie z niego okopową popielniczkę,chociaż nie wygląda na to,że denka zostały usunięte na siłe w polowych warunkach
Napisano
oj mam sie ja z tą luską".Raczej to jest pak.A byly i inne sugestie ze to jest oszlifowana luska arcydzieło...ale sa dwie identyczne(bez denek).A co do stalowych łusek to znalzłem tam 3 ale mocno skorodowane jedna ze stalową spłonką a dwie z miedzina i sa na nich bicia na pierwszej C/13nA 189 (1?)36 Rhs i druga C/13nA 6 Rhs 385 36 pisalem pokoleji jak lecą i niewiem czemu troche dziwnie to wyszło kalibre hmmm cos do 40mm.To te od czego są?
Napisano
a tu jest fotka tego czegos!!!http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=6046 dodam ze wyszły dwie takie same obok niemieckich fantów z bajorka!:)
Napisano

Cześć!!! ostatnio wykopaliśmy łuski dziwnych wymiarów i kształtów średnica na wylocie to 37 mm wysokość 245 mm bicia na zdjęciu mało widoczne więc napisze na 12 -254 , na 3-P96 , i na 6 - 37 od czego może być ta łuska i kto ją żdziałał z góry dziękuje za odpowiedzi !!!
Napisano
Wygląda jakby była bez denka stalowego, to znaczy tak mi się wydaje, ale może się mylę.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie