Monti Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 Od czego to jest?Bo ja jestem lamer jeśli chodzi o amunicje.2 i 3 nabój ma bicia od dołu ale nieczytelne(jeszcze nie czyszczone)Oczywiście wszystko zdezaktywowane :>foto1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 Od czego to jest?Bo ja jestem lamer jeśli chodzi o amunicje.2 i 3 nabój ma bicia od dołu ale nieczytelne(jeszcze nie czyszczone)Oczywiście wszystko zdezaktywowane :>foto1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 foto 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 foto 3Te bez pocisku zniekształcone przez ogień.Bicia na trzeciej to : PK Dz 67 36 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 foto 42 i 3 od dołu.pozdrawiamMonti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 powiem szczerze ze sie malo znam jeszcze ,ale jedna poznaje od razu ;) na pierwszym obrazku ,dwa ostatnie to PPSz/TT ruskie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 od dołu na foto4: 2 i 3 z fotki nr 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 Dzieki mp za szybki odzew :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 na pierwszym obrazku te o mniejszej łusce to 9x19mm PARABELLUM reszta to TT/PPsz pierwszy nabój na tej fotce to także TT/PPsz ale z dziwnie wgnieconym pociskiem do środka, niekiedy zdarza się takie wykopać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 na drugiej fotce pierwszy nabój to zdajesie od LEBELA (z kryzą wystającom), a drugi to nabój od MAUSERA :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 na trzeciej fotce ten pierwszy kompletny to nabój od MOSINA a te zniekształcone to także mauser :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 poprawka na drugiej fotce pierwszy nabój to także mosin ale z ostyrołukowym pociskiem :-)pzdr.ZnaChoR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 oznaczenia które podałeś PK Dz 67 36 oznaczają że nabój był wyprodukowany w Zakładach Amunicyjnych Pocisk SA, blachę wykonano w walcowni w Dziedzicach, rok produkcji 1936, 67% miedzi w łusce.ps.Gratuluje fantów :-)pzdr.ZnaChoR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 Dzieki bardzo :)i pozdrawiamMonti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Monti
Od czego to jest?
Bo ja jestem lamer jeśli chodzi o amunicje.
2 i 3 nabój ma bicia od dołu ale nieczytelne(jeszcze nie czyszczone)
Oczywiście wszystko zdezaktywowane :>
foto1
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.