Monti Napisano 19 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2004 WitamZ ziemi wyszedł mi taki medalik.Rozmiary:24mm x 16mm. na jednej stronie 1900r,a na drugiej data po rzymsku 1901 rok.Papież ten żył do 1903 roku.Czy ktos coś może dodac na temat tego znaleziska?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 19 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2004 I druga stronapozdrMonti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 19 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2004 Sam sobie odpowiem :)Medalik z Włoch z poczatku XX wieku.I to chyba cała filozofia na ten temat.Jakby ktos coś chciał dodać to na maila proszępozdrawiamMonti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medard Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 To jest medalik pontyfikalny papieża Leona XIII z 1900r, za ucałowanie krzyżyka ileś tam razy o odmówienie iluś tam zdrowasiek otrzymywało się odpust zupełny.pozdr medard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 19 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2004 DziękiTrafił mi się na działce letniskowej,jak szukałem obrączki bratowej,którą zgubiła.Dzięki jeszcze razpozdrawiamMonti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Monti
Witam
Z ziemi wyszedł mi taki medalik.Rozmiary:24mm x 16mm.
na jednej stronie 1900r,a na drugiej data po rzymsku 1901 rok.
Papież ten żył do 1903 roku.
Czy ktos coś może dodac na temat tego znaleziska??
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.