Cześć, mam nadzieje ze nie będzie problemu z identyfikacją przedmiotu, o którą proszę szanownych forumowiczów.
Opis: Głowa ma wymiary w najszerszych miejscach 4cm x 6cm, wykonana jest z jakiegoś stopu miedzi i pokryta prawdopodobnie czarną farbą. Pierwotnie przypięta była do przedmiotu w przekroju okrągłego, o średnicy około 7cm. najprawdopodobniej jest to odlew. Brakuje kawałka przyłbicy z lewej strony.
Przedmiot znaleziony został przez moją dziewczynę na terenie 18stowiecznego parku okalającego pałacyk z drugiej połowy 17 wieku. Region: Pomorze środkowe.
Pytanie
Andrzejewski
Cześć,
mam nadzieje ze nie będzie problemu z identyfikacją przedmiotu, o którą proszę szanownych forumowiczów.
Opis:
Głowa ma wymiary w najszerszych miejscach 4cm x 6cm, wykonana jest z jakiegoś stopu miedzi i pokryta prawdopodobnie czarną farbą.
Pierwotnie przypięta była do przedmiotu w przekroju okrągłego, o średnicy około 7cm.
najprawdopodobniej jest to odlew. Brakuje kawałka przyłbicy z lewej strony.
Przedmiot znaleziony został przez moją dziewczynę na terenie 18stowiecznego parku okalającego pałacyk z drugiej połowy 17 wieku.
Region: Pomorze środkowe.
Pozdrawiam
Andrzej
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.