mp Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 czy mozna odrdzewiac znaleziska fosolem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanshin Napisano 9 Lipiec 2004 Share Napisano 9 Lipiec 2004 Poszukaj na forum.Trochę o tym bylo.pzdrSanshin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 9 Lipiec 2004 Share Napisano 9 Lipiec 2004 A gdzie to można kupić? i ile to kosztuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanshin Napisano 9 Lipiec 2004 Share Napisano 9 Lipiec 2004 w każdym prawie sklepie chemicznym.Kosztuje nie wiecj niż 10zł za butelke bodajze 1L.pzdrSanshin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 ok wszytsko fajnie ,ale czy mozna nim czyscic :]? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 9 Lipiec 2004 Share Napisano 9 Lipiec 2004 ja bym nie polecał zre wszystko co zdąży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanshin Napisano 9 Lipiec 2004 Share Napisano 9 Lipiec 2004 ja czyszczę mojego mausera w mieszance coca-coli i octu.Jak narazie rezultaty są obiecujące.Niestty ten sposób chyba zżera oksyde.Jak wyjąłem tego mausera po nocy w tym roztworze wystarczyło troche poszorowac sztywna szczota a ukazał się ładny zdrowy metal.I nic nie zżarło.Ogólnie fosoelm bym nie czyscił ale colą i octem jak najbardziej.pzdrtSanshinps. a MP powiedz co masz do czyszczenia to przejade sie do ciebie i pokaze ci jak zrobić roztwór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbas Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 Ja tam do fosolu nic nie mam. Każdy czyści, czym lubi. Ja odnawiałem kilka rzeczy Fosolem. Smarujesz sobie pędzelkiem i widzisz jak schodzi rdza, a co najważniejsze nie usuwa farby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorek Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 Witam,w moim helmie Fosol zrobil mnustwo slicznych dziurek...Piorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 Ja używam kwasu ortofosforowego 85% (a to taki mocno stężony fosol) i jakos jest ok.Moze to zalezy od rodzaju stopu stali ?? Sam nie wiem.Czyściłem saperkę i wspaniale rdza zeszła,a farba została.To samo z bagnetem.Pierwszy raz spróbowałem na fotelu samochodowym i też się sprawdził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 Najważniejsze to po kilku-kilkunastu minutach(w zaleznosci od grubości rdzy)spłukac obficie wodą i dobrze wysuszyć.pozdrMonti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.