Skocz do zawartości

Identyfikacja przedmiotu

RG42

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam i szalenie proszę o zidentyfikowanie tego przedmiotu. Konkretnie interesuje mnie fakt czy ten przedmiot miał przeznaczenie cywilne czy też wojskowe.
RG42

Napisano
Hello!

Ja nie w sprawie tego przedmiotu tylko w sprawie Nebelwerfera. Czy już zacząłeś robić jego kopię w skali 1:1 ?
Pozdrawiam
Napisano
Nie poniewaz to nie ja wyszedlem z taką propozycją. Po prostu jakis czlowiek odpowiadajac na moje pytanie o nebelwerferze zasugerował stworzenie takiej kopii. Znajdź jego nick w tamtym poście i go zapytaj. Mi nic na razie o tym nie wiadomo. A wracając do tematu to czekam na meile z odpowiedzia na moje pytanie o przedmiot zamieszczony powyzej.
Pozdrawiam
Napisano
Mój znajomy twierdzi, że moze to być jakiś rodzaj tabakiery- wojsko takowych nie robiło, co nie oznacza, że ich żołnieże nie używali. Możliwe ,że sie mylimy ale z wyglądu pasuje...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Chciałem dodać, że jest to prawdopodobnie grzałka elektryczna. Interesuje mnie głównie to czy niemieckie wojsko miało coś takiego na wyposażeniu, czy jest to obiekt cywilny?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie