Gość Napisano 23 Wrzesień 2002 Napisano 23 Wrzesień 2002 Mam pytanie apropos wykrywaczy produkowanych domowym sposobem.. czy budowa takiego wykrywacza jest opłacalna... czy ten wykrywacz coś wykrywa... i gdzie można dostać jakieś schematy do budowy takich wynalazków. Czekam tez na opinie od ludzi którzy działają na samoróbkach.
past Napisano 23 Wrzesień 2002 Napisano 23 Wrzesień 2002 jakiś czas temu zastanawiałem się nad zrobieniem , ale nie jestem elektronikiem więc kupiłem sobie W3P , na początek starczył , obecnie mam Cyklopa i nie żałuje
k0k0 Napisano 23 Wrzesień 2002 Napisano 23 Wrzesień 2002 Właśnie się zabieram do zrobienia samoróbki. Jedyne informacje jakie udało mi się na ten temat zdobyć pochodziły z internetu - wpisz w wyszukiwarkę słowo wykrywacz" i znajdziesz sporo linków do stron ze schematami, informacjami itp. Niestety nie udało mi się dotrzeć przez forum, internet czy w inny sposób do konstruktorów-eksploratorów i ich opinii. Może zazdrośnie strzegą swoich wynalazków;)))Jeśli nie znajdziesz materiałów to pisz - wyślę Ci to co sam znalazłem.pozdrok0k0
Gość Napisano 23 Wrzesień 2002 Napisano 23 Wrzesień 2002 Zobacz w linkach na stronie odkrywcy czyli tu.Cos takiego chyba gdzies tu kiedys widzialem.
Gość Napisano 24 Wrzesień 2002 Napisano 24 Wrzesień 2002 Próbowałem kiedyś zrobić VLF-a, ale w jednym źle zestroiłem cewkę, a potem odwrotnie podłączyłem zasilanie i bum. Ale robię też drugiego, takiego samego, może wyjdzie. A myślę o pi ze strony Proscana.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.