Skocz do zawartości

Wykrywacze - samoróbki

Gość super-vip

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam pytanie apropos wykrywaczy produkowanych domowym sposobem.. czy budowa takiego wykrywacza jest opłacalna... czy ten wykrywacz coś wykrywa... i gdzie można dostać jakieś schematy do budowy takich wynalazków. Czekam tez na opinie od ludzi którzy działają na samoróbkach.
Napisano
jakiś czas temu zastanawiałem się nad zrobieniem , ale nie jestem elektronikiem więc kupiłem sobie W3P , na początek starczył , obecnie mam Cyklopa i nie żałuje
Napisano
Właśnie się zabieram do zrobienia samoróbki. Jedyne informacje jakie udało mi się na ten temat zdobyć pochodziły z internetu - wpisz w wyszukiwarkę słowo wykrywacz" i znajdziesz sporo linków do stron ze schematami, informacjami itp. Niestety nie udało mi się dotrzeć przez forum, internet czy w inny sposób do konstruktorów-eksploratorów i ich opinii. Może zazdrośnie strzegą swoich wynalazków;)))
Jeśli nie znajdziesz materiałów to pisz - wyślę Ci to co sam znalazłem.
pozdro
k0k0
Napisano
Zobacz w linkach na stronie odkrywcy czyli tu.Cos takiego chyba gdzies tu kiedys widzialem.
Napisano
Próbowałem kiedyś zrobić VLF-a, ale w jednym źle zestroiłem cewkę, a potem odwrotnie podłączyłem zasilanie i bum. Ale robię też drugiego, takiego samego, może wyjdzie. A myślę o pi ze strony Proscana.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie