Maciej G Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Napisano 30 Czerwiec 2004 Ostatnio fuksem wpadł w moje łapki ten hełmik.Mam z nim zwiazany 1 dylemat !Ale o tym później.Oto zdjęcia .
Maciej G Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Napisano 30 Czerwiec 2004 Ma nawet prawie całą tarczkę ! ... ale tylko z tej strony.... : (
Maciej G Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Napisano 30 Czerwiec 2004 Mógłby być leszy stan , ale za browara to i tak się oplacało ..
Maciej G Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Napisano 30 Czerwiec 2004 A teraz uwaga ..... co to jest ?? Oto dylemat ! Zostawić czy zmyć" ?
Monsun Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Witaj,hełm policji niemieckiej, po wojnie wykorzystywany najprawdopodobnie w OSP. Nie usuwaj tego malunku, to część historii tego hełmu:)Fajna rzecz, szkoda, że bez skóry.PozdrawiamMarcin
Gość Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Musiało to fajnie wyglądać, jak z tymi sfastykami na hwełmach gnali do pożaru.Pozdrawiam
Gość Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 -hehe jakos dziwnie znajomy helm....a bylo to tak: przyjechal do nas kuzyn z wioski w okolicach starogardu gdanskiego i powiedzial tacie ze moze przywiezc osiem helmow niemieckich w idealnym stanie(strazacy z miejscowej osp dostali nowe i ladniejsze,plastikowe..hmm..)..problemem byla tylko cena-za sztuke mielismy dac pol litra;-)) i oczywiscie prowizja dla kuzyna.po okolo tygodniu helmy byly u nas.wygladaly tak jak żywcem sciagniete z glow niemieckiej polizei.wklady lekko przepocone ale ORYGINALNE.jedynym minusem byl brak kalkomanii..jako mlody chlopak wybralem sobie najladniejszy i poprosilem tate o namalowanie mi tarczki na boku..jako ze w garazu nastepowala wlasnie degustacja browarkow to tarcza nie wyszla katalogowo" poprosilem tate zeby ta starl i namalowal nowa..przy scieraniu ukazala sie tarcza policyjna-nie dostala w tylek przy tej operacji..na pozostalych helmach tez pokazaly sie malunki...stare dobre czasy!! wtedy bylo tego tyle ze nie zostawilismy sobie ani jednego helmu.mowilo sie ee tamm ladny helm zawsze sie znajdzie-i wszystkie poszly do ludzi.blad. ja na Twoim miejscu zostawil bym tego orla- to tez historia.pozdrawiam serdecznie-Michal
Maciej G Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Napisano 30 Czerwiec 2004 Ten jest na 100 % z rejonu Płd. Wielkopolski i leżał u poprzedniego właściciela 20 lat od czasu jak go dostał w remizie po wymianie sprzętu na współczesny" , aż do dzisiaj.Pozdarwiam.
Maciej G Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Napisano 30 Czerwiec 2004 Ten jest na 100 % z rejonu Płd. Wielkopolski i leżał u poprzedniego właściciela 20 lat od czasu jak go dostał w remizie po wymianie sprzętu na współczesny" , aż do dzisiaj.Pozdarwiam.
Maciej G Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Napisano 30 Czerwiec 2004 Wiecie co chyba usunę tą sfastykę . Wolę wersje OSP ;~@ !!!!Pozdrawiam Was wszystich!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.