Skocz do zawartości

Poszukiwania na Słowacji

Gość rorvik nielog

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Wiecie coś o możliwości łażenia z wykrywaczem po Słowacji? Wybieram sie na trochę do Dukli a granica jest o rzut beretem;) Może znacie też jakieś ciekawe miejsca do odwiedzenia po drugiej stronie granicy? (Wiem o skansenie militarnym i wielu pominkach z moim ulubionym T-34 rozjeżdzającym Pz IV.
Pozdrawiam
rorvik
Napisano
jeżdzę tam z rodziną co roku,proponuję odwiedzić : na pierwszym miejscu prywatne muzeum w Zyndranowej,muzeum w Dukli,a na slowacji muzeum w Svidniku,wieżę widokową zaraz za przejściem granicznym w Barwinku rozpościera się z niej wspaniały widok na cały teren bitwy 1944r
Napisano
Co do poszukiwań na Słowacji to wszystko było ok.do czasu wejścia do tzw.uni,przeżyliśmy ostatnio kontrolę ichniejszej policji i nie powiem żebym polecał takowe spotkanie komukolwiek,wczesniej to nikt sie tam nie przypiep..... ale teraz nagle zachciało sie im/słowakom/porządki z nami robić.Nie dość że u nas się pieprzy to jeszcze tam też to nie wygląda ciekawie.
Jasne,że można pokopać tylko jak się wykręcić w razie umoczenia?A spróbujcie sie dogadać ze słowakiem -jak mu powiesz że szukasz to on zrozumie że pierd...../nie żartuję tam to słowo /SZUKAM/ma totalnie walnięte znaczenie :-)
Napisano
Dzięki za informację. Możesz napisać coś więcej o spotkaniu i ichnimi policjantami - głównie jak się skończyło.
Pozdrawiam
rorvik
Napisano
dwa tygodnie temu kopaliśmy na dukli.rozmawialiśmy z tamtejszym poszukiwaczem, jak sie potem okazalo celnikiem lecz bardzo miłym człowiekiemzdecydowanie odradzał nam kopanie po słowackiej stronie. o ile nie złapią nas przy kopaniu to napewno nie pozwolą nic przewieść przez granice. on sam jeżdzi tam kopać ale tylko dlatego ze ma wielkie znajomości po tamtej stronie u celników i poszukiwaczy.tam kopie przede wszystkim 1 wojne.polecam naszą strone dukli nasz ostatni wyjazd choć krótki zaliczamy do udanych. napewno jeszcze w te wakacje tam się wybierzemy.
Napisano
Witam
Staho zdradzisz gdzie kopaliście? Ja siedzę w Dukli do 16 lipca więc jakby co może się zgadamy? mój nr 501-623-886 :) z netu korzystam raz na tydzień.
Ja na razie byłem raz ale poza duperelami z 1 wś i F1 z korkiem wykopanej na szlaku;) na razie nic.
PS Gadaliście z tym chorążym z Barwinka??
rorvik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie