Gość Napisano 24 Czerwiec 2004 Napisano 24 Czerwiec 2004 WitamWiecie coś o możliwości łażenia z wykrywaczem po Słowacji? Wybieram sie na trochę do Dukli a granica jest o rzut beretem;) Może znacie też jakieś ciekawe miejsca do odwiedzenia po drugiej stronie granicy? (Wiem o skansenie militarnym i wielu pominkach z moim ulubionym T-34 rozjeżdzającym Pz IV.Pozdrawiamrorvik
Gość Napisano 24 Czerwiec 2004 Napisano 24 Czerwiec 2004 jeżdzę tam z rodziną co roku,proponuję odwiedzić : na pierwszym miejscu prywatne muzeum w Zyndranowej,muzeum w Dukli,a na slowacji muzeum w Svidniku,wieżę widokową zaraz za przejściem granicznym w Barwinku rozpościera się z niej wspaniały widok na cały teren bitwy 1944r
Gość Napisano 24 Czerwiec 2004 Napisano 24 Czerwiec 2004 Co do poszukiwań na Słowacji to wszystko było ok.do czasu wejścia do tzw.uni,przeżyliśmy ostatnio kontrolę ichniejszej policji i nie powiem żebym polecał takowe spotkanie komukolwiek,wczesniej to nikt sie tam nie przypiep..... ale teraz nagle zachciało sie im/słowakom/porządki z nami robić.Nie dość że u nas się pieprzy to jeszcze tam też to nie wygląda ciekawie.Jasne,że można pokopać tylko jak się wykręcić w razie umoczenia?A spróbujcie sie dogadać ze słowakiem -jak mu powiesz że szukasz to on zrozumie że pierd...../nie żartuję tam to słowo /SZUKAM/ma totalnie walnięte znaczenie :-)
rorvik Napisano 24 Czerwiec 2004 Napisano 24 Czerwiec 2004 Dzięki za informację. Możesz napisać coś więcej o spotkaniu i ichnimi policjantami - głównie jak się skończyło.Pozdrawiamrorvik
Gość Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 dwa tygodnie temu kopaliśmy na dukli.rozmawialiśmy z tamtejszym poszukiwaczem, jak sie potem okazalo celnikiem lecz bardzo miłym człowiekiemzdecydowanie odradzał nam kopanie po słowackiej stronie. o ile nie złapią nas przy kopaniu to napewno nie pozwolą nic przewieść przez granice. on sam jeżdzi tam kopać ale tylko dlatego ze ma wielkie znajomości po tamtej stronie u celników i poszukiwaczy.tam kopie przede wszystkim 1 wojne.polecam naszą strone dukli nasz ostatni wyjazd choć krótki zaliczamy do udanych. napewno jeszcze w te wakacje tam się wybierzemy.
rorvik Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 WitamStaho zdradzisz gdzie kopaliście? Ja siedzę w Dukli do 16 lipca więc jakby co może się zgadamy? mój nr 501-623-886 :) z netu korzystam raz na tydzień.Ja na razie byłem raz ale poza duperelami z 1 wś i F1 z korkiem wykopanej na szlaku;) na razie nic.PS Gadaliście z tym chorążym z Barwinka??rorvik
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.