Skocz do zawartości

rzadka klamra

Marti

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
UWAGA ! Klamra powyżej a oferowana na Allegro to KOPIA! Trzaskane są w Przemyślu a pod Tannenbergiem nie było odziałów tej formacji ni sprzedającego. Grenadierzy artylerii to inna epoka.
Napisano
tak sie dziwnie sklada, ze bylem pod Tannebergiem - dokladnie miejscowosc MUSZAKI (kto jezdzi na stary poligon wie i takie nazwy jak SADEK tez nie beda mu obce). Reszta nie jest istotna. Klamra zostala tam wykopana przezemnie i malo mnie interesuje, ze ktos w celu obnizenia ceny probuje zrobic ze mnie oszusta. Tyle w tym temacie.
Aha - i stwoerdzenie, ze tych jednostek nie bylo pod Tannenbergiem , moze jest prawda - ale prawda tez jest ,ze trafialy sie klamry s kotwicami w Bieszczadach oraz kolejowki na stokach gor bardzo dalego od lini kolejowych i morza. Wiec w takim razie prosze mi wytlumaczyc podstawe swoich oskarzen !!!
Napisano
Duża wiedza jako podstawa do tworzenia ' story ' dla tej klamry nie upowarznia tym samym do klejenia durnia i zadawania pytań jaka to klamra w opisie aukcji, po za tym to inna epoka a opowieści z terenu o cmentarzu na Sadku są znane w środowisku. Bardzo ładna klamra, bardzo.
Napisano
Bo faktycznie nie wiedzialem jaka to klamra i durnia nikt tu nie tnie. Jaka wiedza czlowieku ?1? - bylem tam na miejscu i kopalem !!! i mam na to swiadkow !!! Moze mam Ci jeszcze moje zdjecia z tamtad wyslac ?? tylko w jakim celu ?? , zeby jednemu niedowiarkowi cokolwiek udowadniac ?!? a tak na amrginesie moze bys sie przedstawil swoim nickiem np. z allegro ?? - byc moze to wyjasni wszystkim kilka spraw ...
Napisano
a a propos - jeszcze jedno - co do epok - to w takim razie prosze o wyjasninei skad pod Tannebergiem guziki napoleonskie sie wziely i dlaczego fanty z tamtego okresu sie tam znajduje ??
Napisano
co do rzeczy napoleonskich to odpowiedz jest prosta, na terenie poligonu bylo kilka obozow napoleonskich, jeden np. przy rzece omulew.

co do guzikow, to byly one powszechnie wykorzystywane takze przez cywili,
Napisano
od roku masz to to i nie mogłeś zidentyfikować choćby na tym forum specjalisto od kolejówek miejsc i kotwic
Napisano
dziwne,ze nadal przedstawic sie nie chcesz - cos mi tu dziwnie smierdzi ... Nie zajmuje sie tym zawodowo - i z tego nie zyje - nie jestem zadnym piep.... handlarzem jak Ty - bynajmniej tak przypuszcam, ze nim jestes - wiec jak jestes taki cwany to sie przedstaw na publicznym forum :) zobaczymy wtedy z kim mamy do czynienia. A i popraw sobie stylistyke w pisowni.
Napisano
A i jeszcze cos - gdyby nie ten prowokujacy post z Twojej strony to bym na to forum nigdy nie zajrzal ... Z prostego powodu - szkoda mi czasu na takie pierdoly - dla mnie kopanie raz w tygodniu to HOBBY a nie sposob na zarabianie pieniedzy i zycie.
Napisano
i to by wyjasnialo dlaczego , takie 2 guziczki znalazlem w terenie wioski Sadek :) Zreszta - niech na temat mojej klamerki sadza sobie co niektorzy co chca ... ich problem - ale jakos zauwazylem, ze komus bardzo zalezy na zniecheceniu paru osob do jej zakupu - zapewne sam poczeka do konca aukcji i zalicytuje w ostatnim momencie - sprytny wybieg - dlatego tez nie chce podac swojego NICKA z allegro. Uwazam, ze jest zwyklym TCHORZEM !!!
Napisano
A Pan Tchorzo-Klamerjagd" nadal sie boi swojej tozsamosci - czyli inetencje Klamerjagd sa czysto zlosliwe i komercyjne ... Przedstaw sie tchorzu i oszczerco kim jestes to porozmawiamy i wymienimy argumenty - Twoje szczeniackie zagrywki sa nudne - od tego momentu dopoki sie nie przedstawisz , nie bede podejmowal z Tchorzem zadnej dyskusji
Napisano
niestety tłumacza się tylko winni - a to jest poprostu kopia jak tego nie wiesz albo nie chcesz wiedzieć to jesteś jeszcze wiekszym debi....m niż myślałem
Napisano
dokladnie - czekam na dowody - bo to co piszecie to jest szkalowanie i naruszenie dobrego imienia to po pierwsze i jest to karalne ... po drugie za obrazanie mnie i nazywanie debilem konsekwencje wyciagne polmozgu -juz mam Twoje i Klamerjagda IP wiec sobie Was ustale i podam wasze dane do publicznej wiadomosci...

Druga sprawa - gdyby tak bylo jak mowicie i mielibyscie niezbite dowody - to nie chowalibyscie sie cwaniaczki pod jakimis tam nickami itp. tchorze jestescie i krzykacze. Zreszta jak wiadomo u nas w Galicji a szczegolnie w Krakowie pieniaczy nie brakuje - bynajmniej znam takiego jednego farfacza !!! - sam kopie wystawia na allegro w czym tatus jubiler mocno mu pomaga
Napisano
wolność słowa !!!!!
pozdrowienia z Katowic :)(a dzisiaj jestem niedaleko od ciebie w ....) i nie denerwój sie tak człowieku bo każdy ma prawo wyrazić swoja opinie a jeżeli okarze sie że to jest kopia (co ja jestem w 100% pewny bo widziałem takie rzadkości) to ty bedziesz miał o wiele większe nieprzyjemności. A komu i czy wogóle to sprzedaż to mnie to wali. :))
Napisano
debi=farfacz co tu jest bardziej obraźliwe natomiast groźby do kolesia z Zywca chyba są bardziej karalne?,
pozdr:)
Napisano
tak ?? - cos ty :) jak jestes taki cwany to zapraszam do mnie na wymiane pogladow do Przemysla. I naprawde uwazaj na swoje opinie ... Fakt - ze najlepiej je sie wyraza tak jak w Twoim przypadku anonimowo - zreszta chyba wychodzisz z zalozenia co mi zrobia jak mnie zlapia ??"
Napisano
no to mam propozycje - poniewaz dyskusja stala sie jalowa to proponuja ja nieco ozywic :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27053802

i co wy na to ?? a szczegolnie na temat oryginalnosci tej klamry ??
Napisano
Dobrze: listwa jest z póżniejszej klamry, wtórnie lutowana. Nie powinna mieć 'wycięcia' w centrum pod język czy to stalowy czy to mosiężny, nie ta epoka. Także w kwestii bicia producenta - ten działał pózniej...
Haczyk zaś jest nieużywany i oczywiście przylutowany nie na środku jak ZAWSZE bywa w przypadku tych klamer a nie jak jest - tak daleko na krawędzi.Sama klamra jest żle i niewyrażnie wybita ( na pewno nie wytarta)wychodząc z 'płomieniem granatu' poza krawędż. Wtedy tak nie partaczyli.Trzeba się poprawić.Lepiej zaś, zrobona jest klamra grenadierów...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie