berthie Napisano 18 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2004 Jakiś czas temu trafiłem na ten oto hełmik. Był pomalowany wtórnie dawno temu jakąś farba olejną.Po dokładniejszych oględzinach okazalo sie że pod farba wiać oryginalne malowanie no i co fajniejsze fragmenty tarczek SS.Częśc farby usunąłem za pomoca kreta (co widac na fotce) ale boję sie ruszać kalkomanie.Czy jest jakiś sposób na zdjecie farby bez dalszego uszkodzenia kalkomanii, czy zostawić to jak jest.Próbowalem przy pomocy rozpuszczalnika nitro. Farba zmiekcza sie ale też miałem wrażenie że zbladł fragment tarczki na której to testowałem.jak by ktoś miał jakis pomysł to z góry dziękipozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miq Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 WitamBiedne zwierzatko kret.:)))))))))))))))))))))A w sumie to ja mam podobny problem.Pozdro miq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 .....ubolewam nad kretem ......(a co na to zieloni..)ponadto powielam problem - i czekam aż dojrzejepozdro... Polzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.